Bitcoin ne zaman çıktı?

Bitcoin, Satoshi Nakamoto adlı kişi veya grup tarafından 2008 yılında ilan edildi ve 2009’un başlarında ortaya çıkarıldı. İlk işlem 2009 yılının Ocak ayında Nakamoto ile Bitcoin’in ilk kullanıcıları arasında gerçekleşti. Bilinen ilk ödeme işlemi ise 2010 yılında bir Bitcoin madencisi tarafından gerçekleştirildi. Madenci, 10.000 Bitcoin karşılığında Florida’daki Papa John’s’tan iki adet pizza aldı. Yaşanmış bu gerçek öykü, bugün dahi Bitcoin yatırımcıları arasında espri konusudur.

Bitcoin para birimi, Bitcoin ağındaki tüm işlemlerin kamu defteri olan blokzincire dayanmaktadır. Para birimine katılanlar bilgisayar işlemcilerinin gücünü kullanarak Bitcoin’ler için madencilik yapabilirler. Bitcoin başlangıçta kriptograflar ve kolayca izlenemeyen işlemlerde bulunmak isteyenler tarafından ilgi gördü.

Zamanla, para birimi daha geniş bir ilgi görmeye başladı. 2012 ve 2013’te pek çok perakendeci Bitcoin kullanmaya başladı.

Özellikle Koronavirüs pandemisi süreci ile birlikte Bitcoin, kriz döneminde güvenli liman arayışında olan yatırımcıların gözdesi olarak öne çıkmış durumda. 2020 Mayıs ayında gerçekleşen Bitcoin yarılanması ile birlikte, giderek daha zor üretilen bu kripto para bir yatırım aracı olarak kabul görmeye başlamıştır.

Paribu

Türkiye’nin alanında öncü teknoloji şirketi ve lider kripto para işlem platformu.

 

MOBİL UYGULAMAMIZI İNDİRİN