Origin Protocol (OGN) nedir?

Origin Protocol (OGN), P2P ağlar aracılığıyla katılımcıların mal ve hizmetleri aracısız paylaşmasına olanak tanıyan bir protokoldür. Kripto paranın sembolü OGN’dir.

1.Ne zaman ve kim tarafından kuruldu?

San Francisco merkezli bir proje olan Origin Protocol’ün kurucuları Josh Fraser ve Matthew Liu’dur. 2017’de başlayan projenin ilk sürümü 2018 yılının ekim ayında Ethereum Mainnet’te yayımlandı. Kripto paranın piyasaya sürülmesi ise 10 Ocak 2020’de gerçekleşti.

2.OGN’nin altyapısı

OGN’nin bağlı olduğu Origin Protocol, Ethereum altyapısıyla çalışır.

3.Kullanıcılarına ne vadediyor?

OGN, Ethereum ağındaki kullanıcıların düşük işlem ücreti karşılığında, aracısız şekilde iletişim kurmalarını ve alışveriş yapmalarını vadeder. Ayrıca, kullanıcıları ağa yaptıkları katkılardan dolayı ödüllendiren, teşvik eden açık kaynaklı bir platformdur.

4.OGN madenciliği yapılıyor mu?

OGN madenciliği yapılan bir kripto para türü değildir. Ancak ağ içerisinde geliştirici olarak yer alanlar ödül almaktadır.

5.En düşük fiyat ve en yüksek fiyat ile toplam arz

OGN bu zamana kadar en düşük fiyatını 0.1032 dolar ile 30 Ocak 2020’de, en yüksek fiyatını ise, 3.39 dolar ile 8 Nisan 2021’de gördü. Dolaşan arzı 313.546.102 OGN olan kripto paranın toplam arzı, 1.000.000.000 OGN’dir.

6.Paribu’da OGN işlemleri nasıl yapılıyor?

Bağlantıya tıklayarak Paribu üzerinden OGN işlemlerinizi anında gerçekleştirebilirsiniz.

Paribu

Türkiye’nin alanında öncü teknoloji şirketi ve lider kripto para işlem platformu.

 

MOBİL UYGULAMAMIZI İNDİRİN