KYC nedir?

Müşterinizi Tanıyın (Know Your Customer ya da KYC), yatırım danışmanlarının müşterilerinin risk toleransı, yatırım bilgisi ve finansal durumu hakkında ayrıntılı bilgi sahibi olmasını sağlayan bir yatırım prosedürüdür.

KYC aynı anda hem müşterileri hem de yatırım danışmanlarını korur. Müşteriler, yatırım danışmanlarının onlara hangi yatırımların kişisel durumlarına en uygun olduğunu açık yüreklilikle söylemesi sayesinde korunmaktadır. Yatırım danışmanları ise, müşterilerinin portföyüne neleri dahil edebileceklerini ve neleri edemeyeceklerini bilerek olası maddi kayıplardan korunmaktadır.

KYC uyumluluğu tipik olarak risk yönetimi, müşteri kabul politikaları ve işlem izleme gibi gereksinimleri ve politikaları içerir.

KYC kuralı, bir müşteri-broker ilişkisinin başlangıcında, herhangi bir öneri yapılmadan önce her müşterinin genel finansal durumunu değerlendirmek açısından çok önemlidir.

Yatırım danışmanları ve menkul kıymet firmaları, müşterinin yaşını, diğer yatırımları, vergi durumunu, finansal ihtiyaçları, yatırım deneyimini, likidite ihtiyaçlarını ve risk toleransını keşfederek ve toplayarak her müşterinin finansal durumunu bilmekle sorumludur.

Paribu

Türkiye’nin alanında öncü teknoloji şirketi ve lider kripto para işlem platformu.

 

MOBİL UYGULAMAMIZI İNDİRİN