Ravencoin (RVN) nedir?

Ravencoin, kullanıcıların varlıklarını blokzincire entegre etmelerini sağlayan ve kişisel varlıkların kaydedilmesine izin veren açık kaynak kodlu bir platformdur. Ağın token’ı ise, RVN’dir.

1. Ravencoin ne zaman, kim tarafından kuruldu?

Ravencoin, Bruce Fenton öncülüğünde başlatılıp geliştirildi ve ismini de George RR Martin’in kaleme aldığı “Buz ve Ateş Şarkısı” romanındaki kuş dağıtım sisteminden aldı. 31 Ekim 2017’de çıkarıldı ancak madenciliğinin serbest hâle gelmesi, ilk Bitcoin blokunun oluşturulmasının 9. yıldönümü olan 3 Ocak 2018 yılında gerçekleşti.

2. Ravencoin’in altyapısı

Bitcoin hard fork’u kullanılarak geliştirilen Ravencoin, ERC-20 protokollerine alternatif olarak görülüyor.

3. Kullanıcılarına ne vadediyor?

Ravencoin, Bitcoin ile benzer bir mekanizmaya ve fikre sahip. Ancak farklı bir hash algoritması var. Güvenliği öncelik olarak gören Ravencoin, dijital varlıkların güvenli ve yasal bir şekilde takip edilmesini sağlıyor. Kullanıcıların dijital varlık yaratarak ve bunun ticaretini sürdürmelerine zemin hazırlayan yenilikçi projelerden biridir.

4. Ravencoin’in madenciliği yapılıyor mu?

Ravencoin, madenciliği proof of work, yani iş ispatı protokolü ile yapılıyor.

5. En düşük ve en yüksek fiyat ile toplam arz

Ravencoin, 20 Şubat 2021’de 0.2854dolarla en yüksek fiyatını, 13 Mart 2020’de 0,008794 dolar ile en düşük fiyatını gördü. Toplam arzı 21 milyar RVN olarak belirlenen kripto para biriminin dolaşımdaki arzı 12.383.278.426 RVN’dir.

6. Paribu’da RVN işlemleri nasıl yapılıyor?

Bağlantıya tıklayarak Paribu üzerinden RVN işlemlerinizi anında yapabilirsiniz.

Paribu

Türkiye’nin alanında öncü teknoloji şirketi ve lider kripto para işlem platformu.

 

MOBİL UYGULAMAMIZI İNDİRİN