Kripto para cüzdanı (wallet) nedir?

Bir kripto para cüzdanı, kripto para kullanıcılarının dijital varlıklarını depolamasına ve almasına izin veren bir uygulamadır. Geleneksel para birimlerinde olduğu gibi, paranızı saklamak için bir cüzdana ihtiyacınız yoktur. Bir kullanıcı Bitcoin gibi bir kripto para birimi aldığında, onu bir kripto para cüzdanında saklayabilir ve işlem yapmak için bu cüzdanı kullanabilir.

Kripto para cüzdanları, bir akıllı telefon veya bilgisayarda çalıştırabileceğiniz uygulamalara benzetilebilir. Kripto paralarınızı fiziksel bir cüzdan içinde taşımak isterseniz, bir cüzdan uygulaması çalıştıran fiziksel bir cüzdan cihazı da satın alabilirsiniz.

İlk kripto para cüzdanı, 2009 yılında Bitcoin protokolünü piyasaya süren Satoshi Nakamoto tarafından tanıtıldı. Bitcoin en popüler ve en çok kullanılan kripto para birimidir. Bitcoin gibi blokzincir teknolojisini kullanan diğer kripto para birimleri de kripto para cüzdanında saklanabilir. Cüzdanlar aynı anda birden fazla kripto para alabilirler.

Kripto para birimi almak istediğinizde, ister bir para biriminde satın alarak ya da bir hediye ya da gelir olarak alarak, göndereni cüzdan tarafından verilen benzersiz bir şifreleme adresine yönlendirirsiniz. Cüzdanda depolanan kripto para biriminizi, dosyaların bir USB sürücüsünde depolandığı şekilde resmedebilirsiniz, ancak aslında, cüzdanda depolanan bilgiler, paranızın tüm işlemleri kaydeden ve doğrulayan kamu defteri olan blokzincir üzerindeki konumunu gösterir.

Paribu

Türkiye’nin alanında öncü teknoloji şirketi ve lider kripto para işlem platformu.

 

MOBİL UYGULAMAMIZI İNDİRİN