Bitcoin borsası nedir?

Bitcoin borsası, yatırımcıların farklı fiat para birimleri veya altcoin’ler kullanarak Bitcoin alıp satabilecekleri dijital bir pazardır. Bitcoin döviz değişimi, kripto para biriminin alıcıları ve satıcıları arasında aracı görevi gören çevrimiçi bir platformdur.

Bir Bitcoin değişimi, bir alıcı ve satıcı arasında veya kripto para birimi dilini kullanmak için “yapıcı” ile “alıcı” arasında aracı görevi görür. Banka havalesi ve diğer yaygın para yatırma yöntemleri aracılığıyla para yatırabilirsiniz. Ancak, bu hizmet için genellikle bir ücret ödersiniz. Bir tüccar, kripto para birimleri arasında ticaret yapmak istiyorsa, farklı ülkelerden para ticareti yaptığında kurumsal bankalara benzer bir para birimi dönüştürme ücreti ödeyecektir.

Alımlar ve satışlar, mevcut aracılarla aynı sipariş sistemine dayanır; burada alıcı, satıcıdan (üretici) karşılık gelen bir kripto para birimi mevcut olduğunda satılan bir limit emri verir.

Bitcoin değişim platformları alıcıları satıcılarla eşleştirir. Geleneksel bir borsa gibi, yatırımcılar da bir piyasa emri veya bir limit emri girerek Bitcoin almayı ve satmayı seçebilirler. Tüccar, piyasa emri seçildiğinde, borsalarını çevrimiçi pazarda mevcut en iyi fiyatla alıp satma yetkisine sahiptir. Bir limit emri belirlendiğinde, trader, alım satım işlemlerine bağlı olarak cari teklifin altında veya mevcut teklifin üzerinde bir fiyat karşılığında döviz ticareti yapmaya yönlendirir.

Bir kripto para borsasında Bitcoin ile işlem yapabilmek için, kullanıcının ilgili borsaya kaydolması ve kimliğini doğrulaması gerekir. Kimlik doğrulaması sonrası, hesaba para aktarmak zorunda olan kullanıcı için bir hesap açılır ve sonrasında Bitcoin alım satım işlemleri gerçekleştirilebilir.

Paribu

Türkiye’nin alanında öncü teknoloji şirketi ve lider kripto para işlem platformu.

 

MOBİL UYGULAMAMIZI İNDİRİN