Phishing nedir?

Phishing (oltalama), gizlenmiş e-postayı silah olarak kullanan bir tür siber saldırıdır. Phishing saldırıları olarak bilinen bu saldırı türünde genel olarak kurbanların e-posta hesaplarına; hediye, indirim, veya benzeri cezbedici sahte iletiler gönderilerek parola, kimlik bilgisi veyahut benzeri hassas verilerin çalınması amaçlanır.

Kimlik avını gerçekten ayıran şey, mesajın aldığı biçimdir: saldırganlar, genellikle gerçek veya gerçek olabilecek kişi veya kurbanın iş yapabileceği bir şirket gibi güvenilir bir varlık olarak belirir.

1990’lara dayanan en eski siber saldırı türlerinden biridir; kimlik avı mesajları ve teknikleri giderek daha karmaşık hale gelen, hala en yaygın ve en zararlılarından biridir.

Kripto para gönderirken, gönderdiğiniz adresi iki veya üç kez kontrol ettiğinizden emin olmalısınız. Bazı kötü amaçlı yazılım programları yüklendikten sonra, kullanıcının panosundan yapıştırıldığında adresler değiştirilebilir, böylece kripto para hacker’ın adresine gönderilebilir.

Bir kripto para işlemini, ağ tarafından onaylandıktan sonra tersine çevirme şansı az olduğundan, kurtarılamayacağı anlamına geldikten sonra fark edilir.

Kripto para satın alırken veya satarken, karşı taraf değişimi yapmak için doğrudan iletişim kurmak isteyebilir. Zaten bildiğiniz güvenilir bir hesap değilse; bu soyulmanıza neden olabilecek çok riskli bir tekliftir. Bire bir toplantı yerine fonları emanet etmek için eşler arası bir platform kullanmak her zaman daha güvenlidir.

Paribu

Türkiye’nin alanında öncü teknoloji şirketi ve lider kripto para işlem platformu.

 

MOBİL UYGULAMAMIZI İNDİRİN