Escrow (Emanet) nedir?

Escrow, dijital ortamda yapılan alım-satım işlemlerinin doğru şekilde gerçekleştiği sonucu teyit edilene kadar; söz konusu olan varlığın ya da paranın saklandığı sistemin adıdır. Türkçede emanet anlamına gelen bir kelimedir.

Online alışveriş sitelerinin çalışma sisteminde escrow önemli bir rol oynar. Kişi, site üzerine kayıtlı bir satıcıdan ürün aldığında, kendisine sağlıklı bir şekilde teslim edilene kadar satıcıya ulaşacak olan para, escrow yöntemiyle alışveriş sitesinin sisteminde saklanır. Alıcı tarafından ürünün teslim alındığı teyit edildiğinde satıcı, ödemesini alır.

Kripto para dünyasında esrcow, alışveriş sitelerine benzer şekilde çalışır. Yatırımcıların sahip oldukları varlıkları, soğuk cüzdanda saklamak yerine, işlem yaptıkları borsada tutmaları; escrow yönteminin devreye girdiği yerdir. Yatırımcılar, işlem hacmi ve güvenlik seviyesi yüksek olan borsaların sisteminde dijital varlıklarını tereddüt etmeden barındırabilirler. Bu sayede daha kolay ve pratik bir yöntemle yatırım işlemlerini sürdürebilirler.

Paribu

Türkiye’nin alanında öncü teknoloji şirketi ve lider kripto para işlem platformu.

 

MOBİL UYGULAMAMIZI İNDİRİN