Paribu hesap güvenliğiniz için nelere dikkat etmelisiniz?

Kullanıcıların, kripto varlıkların güvenliğini sağlama konusunda tedbirli olması ve güvenliği ihlal edecek davranışlarda bulunmaması büyük önem taşıyor.

Paribu, kullanıcı verilerini ve varlıklarını güvenle korumak için tüm güvenlik önlemlerini daima güncel tutuyor. Ayrıca Bilgi Güvenliği Birimi tarafından istihbarat çalışmaları kesintisiz sürdürülüyor. Bu konuda kullanıcıların da parolaları başta olmak üzere, kişisel verilerini muhafaza etmesi ve “phishing” (oltalama) yöntemiyle yapılan dolandırıcılık girişimlerine karşı dikkatli olması gerekiyor.

Bu konuda dikkat edilmesi gereken detaylar aşağıdaki gibidir:

1. Paribu hesabınıza giriş yapmak için arama motorlarını kullanmak yerine doğrudan adres satırına www.paribu.com yazın.

Kötü niyetli kişiler “phishing” adı verilen yöntemle kişisel bilgilerinizi ele geçirmeye çalışabilir. Arama motorlarını kullandığınızda; giriş yapmak istediğiniz site yerine adı ve görüntüsü çok benzeyen ancak dolandırıcılık amacıyla oluşturulmuş bir siteye farkında olmadan parolanızı ve güvenlik bilgilerinizi teslim etme riskiniz bulunuyor.

“Ücretli sponsorlu reklam” yazan siteler de bu riski taşıyabilir. Bu nedenle; en doğru erişim yöntemi, adres satırına www.paribu.com yazarak siteye güvenli giriş sağlamaktır. 

Phishing amacıyla hazırlandığını düşündüğünüz bir siteyle karşılaştığınızda, bu adresleri mutlaka web sitemizde bulunan Destek İste” ya da uygulamamızda yer alan “Destek Merkezi” bölümlerinden bize bildirin.

Banka ya da finans kuruluşlarının görüntüsüne büründürülmüş sahte web sitelerinde yer alan formlara kişisel bilgilerinizi ve parolanızı girmeyin. 

2. İki aşamalı doğrulama kodunuzu SMS yoluyla alıyorsanız SMS başlığını ve gönderici kodunu kontrol edin. SMS dışında mutlaka Google 2FA ve e-posta doğrulama seçeneklerini kullanın

SMS göndericisinin PARIBU; gönderici kodunun B002, B016, B021 ya da B040 olmasına dikkat edin. Ek güvenlik önlemleri için hesap ayarları bölümünden Google Authenticatior aktivasyonu ve e-posta doğrulama işlemlerinizi tamamlayın.

3. Paribu; Google, Facebook, X, forum, blog, WhatsApp ya da Telegram gibi herhangi bir iletişim uygulaması üzerinden bağlantı göndererek veri talep etmez

Google, Facebook, X (Twitter), TikTok, Instagram, Linkedin, forum, blog, Whatsapp, Telegram gibi kanallar üzerinden size yollanan bağlantılara tıklamayın ve bunlar üzerinden kullanıcı bilgilerinizi paylaşmayın. Paribu’dan ya da güvendiğiniz bir şahıstan iletilmiş gibi görünse dahi, bağlantıya tıkladığınızda açılan hiçbir ekrana kullanıcı bilgilerinizi girmeyin. Paribu, yalnızca kampanyaları ve gelişmeleri yalnızca resmî sosyal medya hesapları, ParibuLog ve Duyurular sayfasından paylaşır. Bununla birlikte X platformunda ödeme yaparak gayriresmi faaliyet gösteren ve Paribu’yu taklit eden hesaplara dikkat etmenizi önemle hatırlatırız. 

4. Paribu sizden sözlü veya yazılı olarak erişim bilgilerinizi talep etmez

Bu tür bilgiler istenmesi durumunda bilgilerinizi vermeyin, telefon görüşmesini derhal sonlandırın. Paribu Destek Birimi’nin telefon numarası 0850 303 60 00’dır. Bu numara dışında kendini Paribu çalışanı olarak tanıtan ve kişisel bilgilerinizi isteyen kişilere itibar etmeyin. Hesabınızın güvenliği için kişisel bilgilerinizi başkalarının ulaşabileceği yerlerde yazılı olarak bulundurmayın, yazılı veya sözlü olarak kimseyle paylaşmayın. Herhangi bir şüpheli durum ile karşılaşmanız hâlinde 0 850 303 60 00’ı arayarak veya Destek Birimimize talep iletebilirsiniz.

5. Paribu, size telefonla ulaşıp parolanızı istemez ve telefon üzerinden işlem yaptırmaz

Kendini farklı kimlikle tanıtarak korkutma, ikna etme, taklit etme gibi yöntemlerle sizden parolanız dahil kişisel verilerinizi isteyen ve/veya işlem yaptırmak isteyen kişilerle iletişime geçmeyin. Görüşmeyi sonlandırarak hemen 0 850 303 60 00’ı arayın veya Destek Birimimize talep iletin.

6. Kolay tahmin edilebilecek basit şifreler belirlemeyin

Doğum tarihinizi, T.C. kimlik numaranızı, telefon numaranızı, ardışık sayıları şifre olarak seçmeyin. Şifrelerinizi belirli aralıklarla değiştirin.

7. Güvenliğinden emin olmadığınız cihaz ve bağlantılardan hesabınıza giriş yapmayın

Kamuya açık, güvenliğini denetleyemeyeceğiniz cihazlardan ya da halka açık bir kablosuz ağa bağlanarak hesabınıza giriş yapmak, kişisel verilerinize erişilmesine yol açabilir. Bu nedenle hesabınıza kişisel cihazlarınız ve bağlantınız üzerinden giriş yapmaya dikkat edin.

8. Kişisel cihazlarınızın sistem güncellemelerini düzenli yaptığınızdan emin olun ve cihazlarınıza uygulama indirirken uygulama marketlerini kullanın

Paribu uygulamasını; Google Play, App Store, Windows Store, Huawei App Gallery dışındaki ortamlardan asla indirmeyin.

9. İşlemleriniz bittiğinde oturum erişimini sonlandırın

İşlemlerinizi tamamladıktan sonra “Oturumu Sonlandır” bağlantısıyla çıkış yapın.




Paribu

Türkiye’nin alanında öncü teknoloji şirketi ve lider kripto para işlem platformu.

 

MOBİL UYGULAMAMIZI İNDİRİN