Salesforce, markaların NFT sadakat programı oluşturması için platform başlatıyor

BloombergHT’de yayınlanan 30 Dakika programına konuk olan Paribu Araştırma ve Raporlama Birimi Semih Sercan Erkul, kripto para sektöründe yaşanan gelişmeleri anlattı.

Günün öne çıkan başlıkları şöyle:

Salesforce, markaların NFT sadakat programı oluşturması için platform başlatıyor

Müşteri ilişkileri yönetimi yazılımı firması Salesforce, müşterilerinin token tabanlı sadakat programları oluşturmalarına yardımcı olmak için NFT yönetim platformu Salesforce Web3’ü başlattı.

NFT’lerin birer sahiplik olduğu algısını öne çıkaran bu program ile işletmeler, NFT basıp satabilecek ve blokzincir üzerinde takip edebilecek. Uygulama blokzinciri bağımsız olsa da çoğu müşterinin Ethereum veya Polygon’u tercih ettiği, bununla birlikte iş birliği yapan markaların genellikle ağ üzerindeki işlem ücretlerini de tüketiciler yerine ödemeyi seçtikleri aktarılan bilgiler arasında yer alıyor.

Shapella yükseltmesi 12 Nisan’da Ethereum ana ağında yayınlanıyor

Ethereum’un, stake edilen ETH’lerin çekilmesini sağlayan Shanghai güncellemesi; işlem ücretlerinde iyileştirmeyi hedefleyen üç ek güncellemeyi kapsayan Capella ile birleştirildi.  Artık Shapella olarak adlandırılan ve uzun zamandır beklenen bu yükseltmenin 12 Nisan’da ana ağda yayınlanması planlanıyor.

Arbitrum Token, airdrop’u duyurdu

Popüler Ethereum ölçeklendirme çözümü Arbitrum, Optimism gibi diğer katman-2 projelerine katılarak yerel token’ını yakında piyasaya süreceğini duyurdu. Bu zamana kadar Arbitrum’u kullananlar arasında belli kriterleri sağlayanlara dağıtılması planlanan ARB airdrop’unun tarihi de 23 Mart olarak belirlendi.

ARB, Arbitrum’da gerçekleştirilmek istenen değişikliklerin oylanması ve önermelere olanak tanınmasını sağlayacak. Bireysel kullanıcı adresleri tüm token arzının yüzde 11,6’sına sahip olurken yüzde 1,1’i de Arbitrum üzerine inşa edilen diğer projelere gidecek. Şimdiye dek Offchain Labs’in üstlendiği ölçeklendirme teknolojisinde değişiklik veya ayarlamalar da topluluğa devredilerek DAO’nun oylamalarıyla eş zamanlı şekilde güncellemeler gerçekleştirilecek

Bu içerik en son 20 Mart 2023 tarihinde güncellenmiştir.

Paribu

Türkiye’nin alanında öncü teknoloji şirketi ve lider kripto para işlem platformu.

 

MOBİL UYGULAMAMIZI İNDİRİN