Airdrop nedir?

Kripto para dünyasında “airdrop”, kripto para birimlerinin mevcut sahiplerine yeni üretilen kripto paraların ödüllendirme maksadıyla belirli bir oranda dağıtılmasıdır.

Airdrop sistemini bir nevi, markaların piyasaya yeni çıkacak ürünlerinin reklamını yapması ya da promosyon uygulaması gibi bir çeşit pazarlama stratejisi olarak düşünebilirsiniz.

Yani Airdrop sayesinde, Bitcoin ve Ethereum ve benzeri belirli bir blokzincir tabanlı para birimlerinin sahiplerini kendi kripto para birimlerinde devreye sokarak ağ etkisinden yararlanma hedeflenir.

Reklamlara rağmen ürünlerin satış yapmama ihtimali olduğu gibi, kripto paraların da airdrop’a rağmen kripto para borsalarına girememe ihtimalleri vardır. Fakat yine de bu sistemi kullanmak, yeni kripto para yaratıcıları için cazip bir seçenektir.

Dönem dönem, kripto para borsaları, cüzdan servis sağlayıcıları ve benzeri blokzincir tabanlı hizmetler, müşterilerine ve abonelerine ödül vermek isterler.

Airdrop, sadık müşterileri herhangi bir ücret ödemeden kripto para ile ödüllendirmenin bir aracı olarak kullanılabilir. Bu sistem, bu tür platformlarda sürekliliği sağlayabilecek için bir tür teşvik görevi görür.

Airdrop Türleri Neler?

Aynı şekilde, proje sahipleri, kripto para birimleriyle ilgili paylaşımı beğenenlere veya yeniden yayınlayanların bir kısmına hediye token vereceklerini belirtebilirler.

Söz konusu bilgiler, genellikle projenin sosyal medya hesabından duyurulur. 5 adet airdrop çeşidi vardır. Bunlar “Standart Airdrop”, “Özel Airdrop”, “Tutucu Airdrop”, “Ödül Airdrop” ve Hardfork Airdrop’tur.

Airdrop, ana akım ticaret dünyasında blokzincir teknolojisi kullanmayan şirketlerin ödüllerinin (bonus puanlar, vb.) ve indirim hediyelerinin benzeridir.

Paribu

Türkiye’nin alanında öncü teknoloji şirketi ve lider kripto para işlem platformu.

 

MOBİL UYGULAMAMIZI İNDİRİN