Menkul kıymet tartışmaları, piyasalar üzerinde etki yarattı

BloombergHT’de yayınlanan Akıllı Para programına konuk olan Paribu Raporlama ve Araştırma Birimi Yöneticisi Semih Sercan Erkul, kripto para, blokzincir ve finans sektöründe yaşanan gelişmeleri değerlendirdi.

Günün öne çıkan başlıkları şöyle:

Menkul kıymet tartışmaları, piyasalar üzerinde etki yarattı

 SEC’in kripto para şirketlerine açtığı davada bazı altcoin’leri menkul kıymet olarak ele alması, kripto para piyasaları üzerinde etki yarattı. Dava dosyasında adı geçen ve yüksek piyasa değerine sahip Cardano, Solana ve Polygon blokzincirlerine ait token’ların, menkul kıymet olarak değerlendirilmesi Amerika’daki bazı işlem platformlarından delist edilmelerine yol açtı. Söz konusu değerlendirme kesinlik kazandığı takdirde; kripto paralar yalnızca SEC kurallarına tabi tutulan, lisanslı aracılar tarafından listelenebilir.

Vitalik Buterin, Ethereum’un yol haritasını anlatan bir yazı yayımladı

Ethereum’un kurucusu Vitalik Buterin, Ethereum’un başarısı için gerekli olan geliştirmeleri ve küresel adaptasyonun sağlanması üç başlıktan oluşan süreci kaleme aldı.

İlk olarak ölçeklendirme odaklı Optimism, Arbitrum gibi katman 2 projelerinin daha optimize çalışabilmesi için Ethereum ağı üzerinden planlanan altyapı geliştirmelerinden bahsediyor.

İkinci başlıkta herhangi bir cüzdan adresini aratarak işlem geçmişi ve bakiye bilgilerine erişilebilen mevcut düzenin değişeceğini dile getirdi.  Mahremiyeti ön plana çıkaran bu geliştirme ile kullanıcının izni olmadığı sürece cüzdan bilgilerine erişimin mümkün olmayacağı bir yapıdan söz etti.

Merkeziyetsiz dünya ve Ethereum’un geleceği için çok kritik olduğunu belirttiği üç başlıktan sonuncusunda ise, cüzdan güvenliğini ele aldı. Unutulma durumunda şifreyi kurtarma imkânı sunan ve otomatik ödemeleri mümkün kılan yapıdaki yeni tip cüzdanların, eski tip cüzdanların yerini alması gerektiğinin altını çizdi.

Bu içerik en son 12 Haziran 2023 tarihinde güncellenmiştir.

Paribu

Türkiye’nin alanında öncü teknoloji şirketi ve lider kripto para işlem platformu.

 

MOBİL UYGULAMAMIZI İNDİRİN