Arbitrum, ilk 40 coin arasında

BloombergHT’de yayınlanan 30 Dakika programına konuk olan Paribu Araştırma ve Raporlama Birimi Semih Sercan Erkul, kripto para sektöründe yaşanan gelişmeleri anlattı.

Günün öne çıkan başlıkları şöyle:

Arbitrum, ilk 40 coin arasında

Ethereum ağı için bir ölçeklendirme çözümü olan ve ana blokzincire geri raporlama yapmadan önce işlemleri gerçekleştirerek daha ucuz ve daha hızlı kullanılmasını amaçlayan Arbitrum’un yerel token’ı ARB, en değerli 40 kripto para arasında yerini aldı.

Özellikle merkezi olmayan finans (DeFi) dünyasında hızlı alım satım yapmak isteyen kişiler için kullanışlı bir konumda olan Arbitrum’un token’ı piyasa değerine göre en büyük 37. dijital varlık oldu. Geçtiğimiz hafta piyasaya sürülen Arbitrum, aynı gün Paribu’da da listelendi. 

Ethereum, ölçeklendirme çözümü zkSync Alpha mainnet’i başlattı

Dört yıllık inşa sürecinin ardından zkSync, Ethereum ölçeklendirme çözümünü halka açtı. Arbitrum‘un airdrop’u sonrasında bir başka Ethereum ölçekleme çözümü olan Matter Labs’ın zkSync Era’sı, katman-2 teknolojisini köprülemeye ve kullanmaya başlamak için kullanıcılara açıldı.

Katman-2 çözümler Ethereum’daki işlemleri ana ağda zkSync gibi bir ağa taşıyarak ölçeklenmeyi sağlıyor. Kullanıcılar daha sonra bu ikinci ağda işlerine devam ederken işlemler bir araya getirilerek kanıt adı verilen küçük bir veri parçasına sıkıştırılıyor. Son aşamada kanıtlar, daha sonra Ethereum’a geri gönderilerek doğrulanıyor. Yapılan işlemlerin tek paket hâlinde gönderilmesiyle hem işlem ücretinde azalma hem de sayısında artış hedefleniyor.

Konuyla ilgili olarak Matter Labs mühendislik başkanı Anthony Rose; “Bu kesinlikle sistemin alfa versiyonu olacak. Bundan 2 ya da 3 yıl sonra olmasını beklediğimiz sistemin bu olduğunu iddia etmiyoruz. Yapılacak çok ama çok daha fazla mühendislik çalışması var. Ancak bu zkEVM’nin ana iskeletini oluşturuyor” dedi.

 Metaverse, NFT işlem hacmi, tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaştı

DappRadar tarafından yayınlanan son rapora göre; sanal arazi ticareti, geçtiğimiz çeyrekte 147 bin işlemle 311 milyon dolarlık işlem hacmi yaratarak artış gösterdi.

Sanal arazi ticareti, MG Land ve Yuga Labs’e ait Otherside gibi alana hâkim olan platformlar sayesinde 147 bin işlemle geçtiğimiz çeyrekte tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaştı.

Otherside Metaverse’deki arazilerle bağlantılı olan Otherdeed NFT’ler, bir önceki çeyreğe göre yüzde 237’lik bir artış göstererek ilk çeyrekte 222 milyon dolarlık işlem hacmine ulaştı. Ayrıca, bir Otherdeed NFT 186 ETH (o dönemki değeriyle yaklaşık 2,85 milyon dolar) değerinde sanal arazi için kaydedilen en yüksek satış gerçekleşti.

Bu içerik en son 22 Mayıs 2024 tarihinde güncellenmiştir.

Paribu

Türkiye’nin alanında öncü teknoloji şirketi ve lider kripto para işlem platformu.

 

MOBİL UYGULAMAMIZI İNDİRİN