Paribu Hub Ekibi’nden DevConnect izlenimleri ve d:pact

“d:pact ile DevConnect’in bir parçası olmak her birimiz için verimli bir deneyimdi.”

Paribu Hub Ekibi

Ethereum ekosisteminde 2023 yılının en kapsamlı küresel etkinliği Devconnect, 13-19 Kasım haftasında, İstanbul’da gerçekleşti.

DevConnect İstanbul haftasının ilk buluşma merkezi İstanbul Kongre Merkezi ve ETH günü etkinliğiydi. Vitalik Buterin’in “30 Dakikada Ethereum’’ başlıklı konuşmasıyla gün başlarken, paralel seanslarda diğer konuşmacılar ve workshop’larla devam etti. Hafta boyunca Ethereum ekosistemi ve küresel topluluklardan 3 bin 500’ü aşkın katılımcı Devconnect Cowork’te bir araya geldi. Katılımcılar, Ethereum topluluğundaki bağımsız ekipler tarafından düzenlenen 70’in üzerinde sektör odaklı etkinliğin yanı sıra, yan etkinlikler ve networking buluşmaları ile birlikte 200’e yakın etkinliğe katıldı. Oldukça yoğun geçen DevConnect haftasında Paribu Hub olarak, Merkezsiz iş birliğiyle d:pact konferansını gerçekleştirdik.

d:pact nedir?

d:pact, toplumsal, kültürel ve ekolojik konuların web3 ile nasıl kesiştiğini anlamlandırmak ve bu alanlarda çalışan profesyonelleri bir araya getirmek için Merkezsiz iş birliğiyle 2023 yılı başında hayata geçirdiğimiz, topluluk buluşmaları ve podcast serisi olarak başlayan bir projedir. DevConnect İstanbul haftası içinde d:pact, Token Engineering Academy, Regens Unite ve Funding the Commons’ın içerik partnerliğiyle uluslararası bir konferansa dönüştü.

Neler konuşuldu?

15 Kasım’da YapıKredi Bomontiada’da açılış paneli ile başlayan etkinlik, Celo’dan Marek Olszewski’nin, Celo ekosistemi içerisindeki projelerin gerçek dünyadaki etkisine değindiği “Accelerating the ReFi Movement with Ultragreen Money’’ başlıklı sunumuyla devam etti. 

“The Future of Decentralized Social’’ panelinde ise SheFi’dan Maggie Love’un moderatörlüğünde Aave Kurucusu Stani Kulechov’u ağırladık. 

“Navigating the Turkish Crypto and Blockchain Landscape’’ panelinde ise Paribu’dan ekip arkadaşlarımız, Semih Sercan Erkul ve Nergis Nurcan Karababa Türkiye’deki kripto para ve blokzincir ekosistemindeki trend ve gelişmeleri anlattılar.  

Günün son oturumu ise, Optimism Kurucu Ortağı Mark Tyneway’in etki ve kâr arasında bir denge kurmayı amaçlayan, retroPGF mekanizmasını anlattığı sunumu oldu.

Merkezsiz ile organize ettiğimiz d:pact’te gün boyu ana sahnede gerçekleşen oturumların yanı sıra, farklı iki salonda da yan oturumlar ve atölye çalışmaları düzenledik. İçerik partnerlerimizle birlikte atölye çalışmalarında token mühendisliği, onarıcı hareketler, etki finansmanı yöntemleri ve değerlendirmesini ele aldık. 40’dan fazla konuşmacı ile odağımızdaki toplumsal, kültürel, ekolojik konuları ve bunların hem web3 hem de blokzincirle olan kesişimini sunmaya çalıştık.

Hafta boyunca Ethereum ekosisteminde ürün geliştiren yüzlerce şirket ve temsilcileri, geliştiriciler, yatırımcılar ve teknoloji meraklılarıyla bir arada olmak ve d:pact ile bunun bir parçası olmak her birimiz için verimli bir deneyimdi. 

 

Bu içerik en son 4 Haziran 2024 tarihinde güncellenmiştir.

Paribu

Türkiye’nin alanında öncü teknoloji şirketi ve lider kripto para işlem platformu.

 

MOBİL UYGULAMAMIZI İNDİRİN