Aave (AAVE) nedir?

Bir merkeziyetsiz finans (DeFi) projesi olan Aave’nin kripto parasının adı da aynı ismi taşıyor.

Aave ne zaman ve kim tarafından kuruldu?

2017 yılında Stani Kulechov tarafından yaratıldı. Önceleri LEND olan token’ın ismi, sonradan Aave olarak değiştirildi. Aave, Fincede “hayalet” anlamına geliyor.

Aave’nin altyapısı

Aave, Ethereum blokzincirinde ERC-20 tabanlı, açık kaynaklı bir altyapıya sahip. Tüm DeFi projeleri gibi; aracıya ihtiyaç duymadan, akıllı sözleşmeler ve protokollerle desteklenerek çalışıyor. Aave’nin whitepaper’ını incelemek için tıklayın.

Kullanıcılarına ne vadediyor?

Aave, Ethereum blokzincirinde Ether kredisi vermek için yaratılan projenin geliştirilmiş versiyonudur. ERC-20 tabanlı tüm kripto para birimlerinde borç alma ve borç verme gibi işlemlerin yapılması için  gerekli altyapıyı sağlar. Borç verenlerin, ellerindeki dijital varlıkları özel oluşturulan likidite havuzlarına koyup faiz elde ettiği; borç alanların da bu likiditeyi kullanma karşılığında ellerindeki varlıkları teminat gösterdiği bir sistem söz konusu.

Aave madenciliği yapılıyor mu?

Aave, madenciliği yapılan bir kripto para birimi değildir. Belirli aralıklarla sistem geliştiricileri tarafından arz edilir.

En düşük fiyat ve en yüksek fiyat ile toplam arz

Aave en yüksek fiyatını 10 Şubat 2021’de 559,12 dolar ile görürken; en düşük fiyatını ise, 25,97 dolar ile 5 Kasım 2020’de gördü. Toplam arzı, 16.000.000 AAVE olan kripto paranın dolaşımdaki arzı ise, 12.368.893 Aave’dir.

Paribu’da Aave işlemleri nasıl yapılıyor?

Aave işlemlerinizi bağlantıya tıklayarak Paribu üzerinden anında gerçekleştirebilirsiniz.

Paribu

Türkiye’nin alanında öncü teknoloji şirketi ve lider kripto para işlem platformu.

 

MOBİL UYGULAMAMIZI İNDİRİN