Paribu, Kripto Para Bilinirlik ve Algı Araştırması’nın dördüncüsünü yayınladı

BloombergHT’de yayınlanan Akıllı Para programına konuk olan Paribu Raporlama ve Araştırma Birimi Yöneticisi Semih Sercan Erkul, kripto para, blokzincir ve finans sektöründe yaşanan gelişmeleri değerlendirdi.

Günün öne çıkan başlıkları şöyle:

Paribu, Kripto Para Bilinirlik ve Algı Araştırması’nın dördüncüsünü yayınladı

Türkiye’de kripto para ekosisteminde yaşanan gelişmelere ayna tutmak, kripto paraya dair beklentileri, motivasyonları ve bariyerleri tespit etmek amacıyla yapılan bu çalışmanın sonuçları sektöre de bir yol haritası olacak nitelikte veriler içeriyor. Raporun tamamına buradan erişebilirsiniz.

Güney Kore’nin ikinci büyük şehri, dijital varlık borsası planlıyor

Güney Kore’nin ikinci büyük şehri Busan yönetimi, önümüzdeki yılın ilk yarısında resmî bir işletme lansmanı yaparak kasım ayında bir dijital varlık borsası kurmayı planladığını açıkladı. Söz konusu borsanın kripto para birimlerini listelemek yerine kullanıcıların, bir blokzincir üzerinde tokenize edilmiş emtia ticareti yapmasına izin vereceği belirtildi.

Hükümet, önümüzdeki ay halka arz sürecine başlayacağını, kasım ayında ise bir ticari operatör seçerek borsayı şirket olarak tescil ettireceğini söyledi. Ayrıca, borsanın tamamen özel sermayeyle ve şehrin idari ve mali desteğiyle kurulacağı da ifade edildi.

Güney Koreli Dreamus, NFT biletlemeye hizmeti sunacak

Güney Koreli eğlence ve etkinlik firması Dreamus, NFT biletleme hizmetleri sunarak hayranların K-pop konserleri ve diğer gösteriler için NFT olarak bilet satın almasına olanak tanıyacak. Avalanche tabanlı NFT biletleri, bu yılın Seul Caz Festivali ve “Phantom of the Opera” müzikali için hazır. Ava Labs’ın Kore Başkanı Justin Kim, konuyla ilgili yaptığı açıklamada NFT biletlerinin, bilet sektöründeki yaygın bot sorununu çözmeye yardımcı olabileceğini belirtti. NFT biletleri uygulamasıyla sanatçılar, yeniden satış yapmayı isteyip istemediklerine karar verebileceği gibi, konser biletleri için de yeniden maksimum satış fiyatını belirleyebilecek.

Bu içerik en son 10 Ekim 2023 tarihinde güncellenmiştir.

Paribu

Türkiye’nin alanında öncü teknoloji şirketi ve lider kripto para işlem platformu.

 

MOBİL UYGULAMAMIZI İNDİRİN