“İlk adım” kampanyası ile kripto para ekosisteminde bir bariyer aşmayı hedefledik

Temmuz ayında Akademetre ile birlikte ortaya koyduğumuz ve kamuoyuyla paylaştığımız Türkiye’nin en kapsamlı kripto para araştırmasında istatistikler, kripto para ekosistemine henüz adım atmamış ciddi bir kitle olduğunu gösterdi. Bu konudaki en önemli bariyer, kripto parayla işlem yapmanın “zor” olduğu düşüncesiydi.

Bu bariyeri aşmak için 16 Kasım’da “İlk adım” kampanyamızı başlattık ve “Bitcoin dünyasına ilk adımını Paribu ile at” mottosuyla yola çıktık. Hedefimiz, Paribu’da kripto para işlemi yapmanın ne kadar kolay ve pratik olduğunu bu alana ilgi duyan herkesin deneyimleyerek görmesiydi.

Bu bir promosyon kampanyası olmadığı gibi, odağımız da ilk adım hediyesi olan 10 TL değildi.

  • İnsanların bildiği bir finansal araçla, hem de kendi varlıklarıyla değil, Paribu’nun hediyesiyle kripto para işlem deneyimi edinmesini istedik.
  • İstediği kripto paradan minimum tutarda, hem de kolayca alabileceklerini görmelerini hedefledik.
  • Kripto paralardan bir tam birim almak gibi bir zorunluluk olmadığını, Paribu’da 10 TL’ye dahi kripto para alınabileceğini, küçük miktarlarla da yatırım yapılabileceğini göstermek istedik.

Yani özetle hedefimiz, insanlara 10 TL değil, bir kripto para deneyimi hediye etmekti.

Kampanyanın kripto para ekosistemi için ne kadar işlevsel olduğunu kısa sürede gördük.

  • Yeni kullanıcılarımız ilk adım hediyeleriyle ilk kripto paralarını alabiliyor.
  • Bunları isterlerse satabiliyor isterlerse muhafaza edebiliyor.
  • Giderek genişleyecek olan seçeneklerle taraftar token’ı alabiliyor.
  • İhtiyaç sahibi çocuklar için Paribu üzerinden UNICEF Türkiye’ye bağış yapabiliyor.

Kampanyamızla birlikte 100 bini aşkın yeni kullanıcı ekosisteme dahil oldu, olmaya devam ediyor. Yeni kullanıcılarımızdan gelen geri bildirimler kripto para ekosistemine dair bir bariyeri daha aşmakta olduğumuzu gösteriyor.

Bariyerler bir bir aşılırken, hep söylediğimiz gibi, mevcut ve yeni kullanıcılarımızla birlikte, aslında yarının dünyası şekilleniyor.

Bu içerik en son 3 Kasım 2022 tarihinde güncellenmiştir.

Yasin Oral

1985 yılında Ankara’da doğan Yasin Oral, yazılım çalışmalarına lise döneminde başladı. 2001’de, henüz lise öğrencisiyken TÜBİTAK’ın bir yarışmasına katıldı ve TÜBİTAK web sitesi geliştirmelerine dışarıdan destek sağladı.

Üniversite yıllarında taşımacılık sektöründe faaliyet gösteren bir internet sitesi kurdu ve site kısa süre içinde nakliyeciler arasındaki koordinasyonu sağlayan tek platform haline geldi.

2009’da Gazi Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi’nden mezun olan Oral, 2010’da Türkiye’nin ilk online matbaası matbuu.com’u hayata geçirdi.

Bu girişimlerinin yanı sıra tüm dünyada hizmet veren birçok mesafe hesaplama ve rota görüntüleme projesi yaratarak günlük 250 binin üzerinde kullanıcıya hizmet vermeye başladı. 2015’te online bilet satın alım platformu Biletgo’yu kurdu.

2015’te Paribu’nun ön hazırlık çalışmalarına başladı. Paribu, 2016’da kuruldu, 14 Şubat 2017’de kullanıma açıldı.

Halen Paribu CEO’su olan Oral, Blockchain Türkiye Platformu Yürütme Kurulu üyesi ve Türkiye Genç İş Adamları Derneği üyesidir.

 

MOBİL UYGULAMAMIZI İNDİRİN