Circle, programlanabilir kripto para cüzdan hizmetini duyurdu

BloombergHT’de yayınlanan Akıllı Para programına konuk olan Paribu Raporlama ve Araştırma Birimi Yöneticisi Semih Sercan Erkul, kripto para, blokzincir ve finans sektöründe yaşanan gelişmeleri değerlendirdi.

Günün öne çıkan başlıkları şöyle:

Circle, programlanabilir kripto para cüzdan hizmetini duyurdu

 Circle, uygulama geliştiricilere yönelik bir kripto para cüzdan hizmeti başlattı. Circle CEO’su Jeremy Allaire, Twitter’da; “Circle, web3 hizmetleri kolunun ilk büyük kilometre taşını sessizce yayınladı” şeklinde bir paylaşım yaptı.

Geliştiricilerin, blokzincire özgü kod olmadan birden fazla blokzincirde bu cüzdanı kullanabileceği belirtiliyor. Şu anda Ethereum, Polygon ve Avalanche’ı destekleyen cüzdana yakında diğer zincirler de eklenecek.

Ark Invest’e göre kurumlar, Bitcoin’lerini tutuyor

 Kripto paraya olan ilgisiyle bilinen yatırım şirketi ARK Invest, kurumsal yatırımcılar ve uzun vadeli Bitcoin sahiplerine yönelik sonuçları kapsayan bir rapor yayınladı. Rapora göre; OTC olarak bilinen, borsa dışı kripto para alım satım platformlarında bulunan Bitcoin bakiyesi, yüzde 60 oranında artarak tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaştı.

Bununla birlikte uzun vadeli Bitcoin yatırımcılarının uzun zamandır işlem yapmadığı da açıklanan sonuçlar arasında yer alıyor. Rapora göre, dolaşımda olan 19 milyon Bitcoin arzının yaklaşık yüzde 70’i bir yıldan fazla süredir hareket etmedi.

Grayscale, Lido protokolünün LDO token’ını DeFi fonuna ekledi

Grayscale, merkeziyetsiz (DeFi) yatırım fonuna Ethereum’da likit staking imkanı sunan Lido (LDO)protokolünün token’ını ekledi. Lido, bu fonun en büyük ikinci bileşeni oldu.

Bu konuda yapılan açıklamaya göre Grayscale, Lido almak için DeFi fonunundan diğer token’ları çıkarmadı. Portföyünü, mevcut fon bileşenlerinin belirli miktarlarını kendi ağırlıklarıyla orantılı olarak satıp elde edilen geliri Lido’yu satın almak için kullandı.

Bu içerik en son 10 Temmuz 2023 tarihinde güncellenmiştir.

Paribu

Türkiye’nin alanında öncü teknoloji şirketi ve lider kripto para işlem platformu.

 

MOBİL UYGULAMAMIZI İNDİRİN