Destek Analiz: Paribu’da bulunmayan bir ağ üzerinden yapılan hatalı kripto para transferi

Vaka:

Paribu’da bulunmayan BEP2 adlı ağ üzerinden yapılan hatalı kripto para transferi.

Süreç:

Kullanıcı, Paribu hesabına BEP2 ağı üzerinden ETH yatırma işlemi yaptığını fakat bakiyenin Paribu hesabına yansımadığını teknik ekibimize iletmiştir. Hatalı işlemin bildirilmesinin ardından teknik ekibimiz konuyu incelemiştir.

Paribu’da BEP2 adında bir ağ bulunmadığı için bu ağa ait transferin Paribu’ya ulaşmasının mümkün olmadığı tespit edilmiştir. Bu nedenle BEP2 ağından yapılan gönderim tutarı kalıcı olarak ulaşılamaz hale gelmiştir.

Sonuç:

Söz konusu hatalı işlemde kripto paralar Paribu’ya ulaşmadığı için işlem telafi edilememiştir. Sonuç kullanıcıya bildirilmiştir.

Nelere Dikkat Edilmeli?

Her kripto para kendi cüzdan adresine yatırılmalı ve gönderimlerin hangi ağ üzerinden gerçekleştirildiğine dikkat edilmelidir.

Farklı bir platformdan ya da kişisel cüzdandan Paribu’ya ETH, LINK, HOT, BAT, CHZ transferi yapmak için, Paribu hesabına tanımlı yatırma cüzdan adresleri kullanılmalıdır. Bu transferler ERC-20 ağı üzerinden gerçekleşmektedir.

Paribu’ya ERC-20 tabanlı USDT yatırma işlemi gerçekleştirmek için Paribu hesabına tanımlı ETH cüzdan adresi kullanılmalıdır. Bu şekilde yapılan transferler ERC-20 ağı üzerinden gerçekleşmektedir.

Paribu’ya Omni tabanlı USDT yatırma işlemi gerçekleştirmek için Paribu hesabına tanımlı USDT cüzdan adresi kullanılmalıdır. Bu şekilde yapılan transferler Omni ağı üzerinden gerçekleşmektedir.

Bu içerik en son 26 Ekim 2022 tarihinde güncellenmiştir.

Paribu

Türkiye’nin alanında öncü teknoloji şirketi ve lider kripto para işlem platformu.

 

MOBİL UYGULAMAMIZI İNDİRİN