Ethereum Name Service (ENS) nedir?

Ethereum Name Service (ENS), blokzincir tabanlı, dağıtık ve genişletilebilir yapıda ağ adlandırma protokolüdür. Token’ının adı ENS’dir.

1.Ne zaman ve kim tarafından kuruldu?

Ethereum Name Service, 4 Nisan 2016 tarihinde Ethereum Vakfı’nda geliştirici olarak çalışan mühendis Nick Johnson tarafından yaratıldı. Tüm geliştiricilerin onayı ile 4 Mayıs 2017’de piyasaya sürüldü. Şu anda ENS’nin geliştirilme çalışmaları kâr amacı gütmeyen True Names LTD tarafından yürütülmektedir.

2.ENS’nin altyapısı

ENS, internet ağındaki alan adı hizmeti olarak bilinen DNS ile benzer yapıda olup Ethereum ağı üzerinde çalışmaktadır.

3.Kullanıcılarına ne vadediyor?

ENS, Ethereum ağı üzerindeki ad, adres, farklı kripto para birimi adresleri ve meta veriler gibi makinenin okuyabildiği tanımlayıcılarla eşleşme görevini üstlenir. Sistemin kuralları, akıllı sözleşmelerle koruma altına alınır ve herkes bu kurallar çerçevesinde kendine ait bir alan adı alabilir. Bu alan içine cüzdan ya da internet adresi eklenebilir.

4.ENS madenciliği yapılıyor mu?

ENS, madenciliği yapılan bir token değildir.

5.En düşük fiyat ile en yüksek fiyat ve toplam arz

ENS, bugüne kadarki en düşük fiyatını 22,92 dolar ile 9 Kasım 2021 tarihinde, en yüksek fiyatını ise, 85,69 dolar ile 11 Kasım 2021’de gördü. Dolaşan arzı 14.566.540 ENS olan token’ın toplam arzı 100.000.000 ENS’dir.

6.Paribu’da ENS işlemleri nasıl yapılıyor?

Bağlantı üzerinden ENS işlemlerinizi anında gerçekleştirebilirsiniz.

 

Paribu

Türkiye’nin alanında öncü teknoloji şirketi ve lider kripto para işlem platformu.

 

MOBİL UYGULAMAMIZI İNDİRİN