Cartesi (CTSI) nedir?

Cartesi (CTSI), geliştiricilerin blokzincir üzerinde merkeziyetsiz uygulamalar ve akıllı sözleşmeler geliştirebileceği bir katman 2 çözümüdür. Protokolün kripto parası CTSI’dır.

CTSI ne zaman ve kim tarafından kuruldu?

CTSI, Cartesi Foundation’ın kurucuları Erick de Moura, Augusto Teixeira, Diego Nehab ve Colin Steil tarafından 2018 yılında geliştirildi. 2020 yılında da piyasaya sürüldü. 

CTSI’ın altyapısı

CTSI, Ethereum tabanlı bir ERC-20 token’ıdır.

CTSI kullanıcılarına ne vadediyor?

CTSI, merkeziyetsiz uygulamaların blokzincir üzerinde doğrulanarak Linux’te çalıştırılmasına imkân sağlayan bir projedir. Birden fazla blokzincir üzerinde çalışabilen CTSI, farklı blokzincirlerin rekabet içinde olmadığı bir ortam vadeder. Bu nedenle ölçeklenebilir olarak tanımlanır. 

Roll-up ve yan zincirlerden oluşan CTSI, aynı zamanda verimlilik ve düşük maliyet odaklıdır. Noether isimli yan zinciri de bu noktada devreye girerek geliştiricilere avantaj sağlar. Bununla birlikte Phyton kodlama dilini kullanan geliştiricilerin akıllı sözleşmeler üretebildiği bir yapıdır.

CTSI madenciliği yapılıyor mu?

CTSI, madenciliği yapılan bir token türü değildir. 

En düşük fiyat ile en yüksek fiyat ve toplam arz

CTSI, bugüne dek en düşük fiyatını 0.02675 dolar ile 10 Mayıs 2020’de görürken en yüksek fiyatını da 1.7493 dolar ile 9 Mayıs 2021’de gördü. Toplam arzı 1.000.000.000 CTSI olan kripto paranın dolaşan arzı ise, 723.290.768 CTSI’dır.

Paribu’da CTSI işlemleri nasıl yapılıyor?

Paribu’da CTSI ile işlem yapmak için tıklayın.


Paribu

Türkiye’nin alanında öncü teknoloji şirketi ve lider kripto para işlem platformu.

 

MOBİL UYGULAMAMIZI İNDİRİN