Algorand (ALGO) Nedir?

Algorand (ALGO), akıllı kontrat üretme özelliğine sahip, merkeziyetsiz ve ölçeklenebilir bir blokzincir ağıdır. Kripto parasının sembolü ALGO’dur.

ALGO ne zaman ve kim tarafından kuruldu?

Algorand, Silvio Micali öncülüğünde kurulan Algorand Vakfı ekibi tarafından yaratılmış bir proje. Singapur çıkışlı bu projenin kripto parası 2019 yılının Haziran ayında piyasaya sürüldü. Algorand whitepaper’larını incelemek için tıklayın.

ALGO’nun altyapısı

ALGO, Ethereum ile benzer özellikler taşır. Ancak belirgin bir özellikle ondan ayrılır: Pure Proof of Stake (Saf hisse ispatı) adı verilen bir altyapıyla çalışır. Madencilik işlemi de diğer blok ağlarına göre daha az enerji gerektiren, proof of stake’in geliştirilmiş versiyonu olan bu yöntemle yapılır.

Kullanıcılarına ne vadediyor?

ALGO, ölçeklenebilir, güvenli ve merkeziyetsiz yapısının yanı sıra; diğer blokzincirlerde yaşanan işlemsel bütünlük problemine çözüm getirme amacını taşır. Blok ağı içinde dallanmalar oluşmadan önce işlemler hızlı şekilde tanımlanır ve bütününde yaşanan aksaklıklar giderilir. Bu çözümle Algorand, blokzincir teknolojisinin geneline katkı sağlar.

ALGO madenciliği yapılıyor mu?

ALGO, madenciliği yapılan bir kripto para türüdür.

En düşük fiyat ve en yüksek fiyat ile toplam arz

ALGO, bu zamana kadar en düşük fiyatını 0,1024 dolar ile 13 Mart 2020 tarihinde görürken; en yüksek fiyatını ise, 3,28 dolar ile 21 Haziran 2019’da gördü. Dolaşan arzı 3.069.027.345 ALGO olan kripto paranın toplam arzı, 5.551.208.340 ALGO’dur.

Paribu’da ALGO işlemleri nasıl yapılıyor?

Bağlantıya tıklayarak Paribu üzerinden ALGO işlemlerinizi gerçekleştirebilirsiniz.

Paribu

Türkiye’nin alanında öncü teknoloji şirketi ve lider kripto para işlem platformu.

 

MOBİL UYGULAMAMIZI İNDİRİN