Spot Bitcoin yatırım fonlarında rekor hacim ve fon girişleri

Paribu Gündem’de bugün Paribu Raporlama ve Araştırma Birimi Yöneticisi Semih Sercan Erkul; kripto para, blokzincir ve finans sektöründe yaşanan gelişmeleri değerlendirdi.

Günün öne çıkan başlıkları şöyle:

Spot Bitcoin yatırım fonlarında rekor hacim ve fon girişleri yaşanıyor

ABD spot Bitcoin borsa yatırım fonları geçtiğimiz haftayı yeni rekorlar kırarak tamamladı. Fonlara çarşamba günü 673,4 milyon dolarlık rekor seviyede net giriş sağlandı. Böylece 11 Ocak’taki lansman gününe ait 655,2 milyon dolarlık seviye aşılmış oldu.  BlackRock’ın spot bitcoin ETF’i 612,1 milyon dolar ile şimdiye kadarki en yüksek girişi kaydetti. Fidelity’nin FBTC’si 245,2 milyon dolarla ikinci ve Ark Invest 21Shares’in ARKB’si 23,8 milyon dolarla üçüncü sırada yer aldı. Haftanın tamamında yüksek işlem hacimlerini sürdüren spot Bitcoin yatırım fonları arasında bir kilometre taşı daha aşıldı. BlackRock’un yönetimi altındaki spot Bitcoin ETF’i 10 milyar doları geçti.

Wall Street devleri spot Bitcoin ETF’lerini müşterilerine sunacak

Morgan Stanley’nin spot bitcoin ETF hizmetini müşterilerine sunmayı değerlendirdiği ve milyarlarca dolar yatırım alan bu ürünleri platformlarına entegre etmeyi planladığı belirtildi.  Bir başka haber de diğer Wall Street devlerinden geldi. Bloomberg’in haberinde, Wall Street’in iki varlık yönetimi devi Bank of America Merrill Lynch ve Wells Fargo’nun spot Bitcoin ETF’lerini müşterilerine açacağı bildirildi. Ocak ayında ETF’lerin piyasaya sürüldüğü günden bu yana, yoğun bir talep ile karşılaşan spot bitcoin ETF’leri bu haberlerin katkısı ile daha fazla alım gücü potansiyeline erişebilir.

Likit restaking protokolü ether.fi 23 milyon dolar yatırım aldı

Likit restaking protokolü ether.fi, A serisi fonlama turunda 23 milyon dolar yatırım topladı. Restaking protokolleri, Ether stake edenlerin DeFi’da kullanabileceği bir token vererek bu token’ın EigenLayer projesinin güvenliğini sağlamak amacıyla kullanıldığı bir yöntemdir. Bu, Ether karşılığı alınan token’ların tekrar stake edilmesi ile ek getiri sağlayan ve gittikçe popüler olan bir strateji. Hem ekstra getirisi hem de ilerleyen dönemde olası AirDrop senaryosunda verilecek ödüllerin beklentisi, bu protokollerde kilitlenen toplam miktarı son iki ayda 10 milyar doların üzerine çıkarttı.  Bu projenin temelini oluşturan EigenLayer geçtiğimiz hafta a16z’den 100 milyon dolarlık yatırım almıştı.

Bu içerik en son 4 Mart 2024 tarihinde güncellenmiştir.

Paribu

Türkiye’nin alanında öncü teknoloji şirketi ve lider kripto para işlem platformu.

 

MOBİL UYGULAMAMIZI İNDİRİN