Solana’da memecoin çılgınlığı on-chain hacimlerini yeni zirvelere taşıdı

Paribu Gündem’de bugün Paribu Raporlama ve Araştırma Birimi Yöneticisi Semih Sercan Erkul; kripto para, blokzincir ve finans sektöründe yaşanan gelişmeleri değerlendirdi.

Günün öne çıkan başlıkları şöyle:

Solana’da memecoin çılgınlığı on-chain hacimlerini yeni zirvelere taşıdı

Şaka olarak ortaya çıkan ve genellikle bir değer önerisi olmayan kripto paraların son dönemde Solana ağı üzerindeki popülaritesi artıyor. Bu kripto paraların Solana zincirindeki hacimleri ABD doları cinsinden tüm zamanların en yüksek seviyesine çıktı. Hacim cuma günü, 3,79 milyar doları aştı. Bir önceki rekor hacim ise 2,85 milyar dolardı. Cumartesi günü de Cuma gününe oldukça yakın hacimler elde edildi ve 3,44 milyar dolarlık işlem hacmi görüldü. Buna ek olarak, Solana ağındaki aktif kullanıcı sayısı da artmaya devam ediyor. Cumartesi görülen 1,2 milyon aktif adres, Haziran 2022’den bu yana görülen en yüksek seviye olarak tarihe geçti.

NFT sanatçısı memecoin çıkarmak için bir günde 10 milyon doların üzerinde SOL topladı

Bir NFT sanatçısı, bir günden kısa bir süre içinde memecoin çıkarmak için 10 milyon doların üzerinde para toplayarak kripto para topluluğunu şaşırttı. Kero olarak bilinen sanatçı, X’teki takipçilerine Solana’da bir token çıkarma konusunda anket yaptıktan sonra ön satışı başlattı. Bir cüzdan adresi yayınlayarak yaklaşık 55.000 SOL topladı. Anketi başlatmadan önce ne yapacağı konusunda hiçbir fikirleri olmadığını itiraf eden Kero, ikonik meme karakteri Pepe the Frog tarzında çizilmiş bir timsah karakterinin temsil ettiği token’ı çıkardı.

Tether CEO’su, Bitcoin halving’i yaklaşırken fiyat tahmini yapmanın zor olduğunu söyledi

Dördüncü Bitcoin yarılanmasına yaklaşık bir ay kala, Tether CEO’su Paolo Ardoino, spot Bitcoin ETF’lerine yönelik talep ve halving etkisiyle fiyat konusunda herhangi bir tahminde bulunmanın zor olabileceğini söyledi. Ardoino, “Bugün bile, Bitcoin talebi mevcut madenciliği (arzı) çok geride bırakıyor” dedi. Bitcoin alım satımında en çok kullanılan stabil kripto para olan Tether, bugün itibarıyla 103 milyar dolarlık bir piyasa değerine sahip.

Bu içerik en son 18 Mart 2024 tarihinde güncellenmiştir.

Paribu

Türkiye’nin alanında öncü teknoloji şirketi ve lider kripto para işlem platformu.

 

MOBİL UYGULAMAMIZI İNDİRİN