Paribu Ventures, yeni nesil merkeziyetsiz borsa platformu Mangata’ya yatırım yaptı

Paribu’nun blokzincir tabanlı ağırlıklı olmak üzere inovasyon ve yenilik odaklı ekosistem projelerine yatırım yapmak için kurduğu Paribu Ventures, Float Capital ve Angelic’in ardından yeni nesil merkeziyetsiz borsa platformu Mangata’ya yatırım yaptı.

Tüm ekosistemlerin token’larının tek bir platform üzerinde alışverişinin yapılmasına olanak tanıyan Slovakya merkezli borsa platformu Mangata, yeni yatırım turunda 60 milyon dolar değerleme ile 4,2 milyon dolar yatırım topladı. Yatırım turuna Paribu Ventures’ın yanı sıra; Altonomy, Polychain, IOSG Ventures, TRGC, Signum Capital, Infinity Ventures Crypto, Figment, ZMT Capital ve AngelDAO katıldı.

Merkeziyetsiz borsaların en büyük sorunu: MEV atakları

2020 ve 2021 yıllarında elde edilen sonuçlara göre; MEV atakları sebebiyle merkeziyetsiz borsa kullanıcıları 902 milyon dolar zarara uğradı. Bunun sebebi ise; söz konusu ağdaki madenci veya doğrulayıcının üretilen bloklar içindeki işlemleri, kendi çıkarı doğrultusunda sıraya almaması ya da sıranın sonuna alması. Yapılan bu hamle sebebiyle işlem sırasında kullanıcının önüne geçilerek fiyat manipüle ediliyor ve kullanıcı, aynı işlem için daha yüksek ücret ödüyor.

Mangata aldığı yatırımı, söz konusu MEV (Miner Extractable Value) ataklarına çözüm yaratacak bir protokol geliştirip yayınlamak amacıyla kullanacak. Şu an 16 kişilik bir ekiple çalışmalarına devam eden Mangata, kısa bir süre önce Polkadot’un Kusama ağında canlıya alınan Mangata, geliştirdiği protokol ile yalnızca Polkadot değil Ethereum blokzincirinde de aynı soruna çözüm bulmayı planlıyor. Mangata, bu yılın son çeyreğinde token arzı ile merkeziyetsiz borsa platformunu Polkadot ana ağa taşımayı ve hızla büyümeyi hedefliyor.

Mangata ile ilgili detaylı bilgiye buradan erişebilirsiniz.

Bu içerik en son 26 Ekim 2022 tarihinde güncellenmiştir.

Paribu

Türkiye’nin alanında öncü teknoloji şirketi ve lider kripto para işlem platformu.

 

MOBİL UYGULAMAMIZI İNDİRİN