Mastercard’dan web3 kullanıcı doğrulaması

BloombergHT’de yayınlanan Akıllı Para programına konuk olan Paribu Araştırma İçerikleri Yöneticisi Nergis Nurcan Karababa,  kripto para ve finans sektöründe yaşanan gelişmeleri değerlendirdi.

Günün öne çıkan başlıkları şöyle:

Mastercard’dan web3 kullanıcı doğrulaması

Mastercard, kullanıcı doğrulama standartlarını geliştirmek ve dijital varlık alanında kötü aktörler için fırsatları azaltmak amacıyla yeni bir web3 çözümü başlattı.

29 Nisan’da duyurulan bu proje, “Mastercard Crypto Credential” olarak adlandırılıyor. Twitter’dan paylaşılan açıklama videosunda; “Web3 ve blokzincir hizmet sağlayıcılarının, Mastercard tarafından belirlenen standartlara göre doğrulanmış kullanıcılar arasındaki işlemleri güvence altına almalarına yardımcı olacak bir yol oluşturuldu” şeklinde açıklama yapıldı.

Açıklamaya göre; kullanıcılar, adreslerin Mastercard tarafından incelendiğini ve firmanın standartlarına uygun olarak çalıştığını anında doğrulama imkânı yakalayacak. Kötü niyetli faaliyetlerde bulunan kullanıcıların doğrulamaları da iptal edilebilecek.

Nijerya, dijital varlıklar için yeni regülasyon hazırlığında

Kripto para birimlerine dünyanın en ilgi gösteren ülkelerinden Nijerya, dijital varlık platformları için düzenleme hazırlığına girdi. Bu kapsamda Nijerya Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu, lisanslı dijital işlem platformlarının belirli varlıklarla desteklenen token’ları listelemesine izin verecek.

Bahsi geçen belirli varlıkların içinde hisse senedi, tahvil ve mülk yer alıyor. Ayrıca, dijital borsa başvurularında şirketlerin hizmet verebilme uygunluğuna deneme sunumlarıyla karar verilmesi planlanıyor.

Hong Kong’dan kripto para şirketleri için talep

Hong Kong Para Otoritesi (HKMA), bankalardan kripto para şirketlerine hizmet sunmalarını talep etti. Bu talep doğrultusunda 27 Nisan’da kurumsal müşterilerin bankacılık hizmetlerine erişimiyle ilgili bir genelge yayınlandı. Belgede, düzenleyici kurum, AI olarak adlandırılan yetkili kurumların, “Kara Para Aklama ile Mücadele” çalışmalarında risk temelli bir yaklaşım benimsemelerini istedi.

Bununla birlikte Para Otoritesi, Hong Kong’daki kurumların piyasa gelişmelerine dikkat etmelerini ve kripto para piyasası gibi yeni sektörlere öncü bir yaklaşım sergilemelerini de istedi.

ABD Temsilciler Meclisi, kripto para düzenlemesi için harekete geçiyor

Temsilciler Meclisi Finansal Hizmetler Komitesi Başkanı Patrick McHenry, mayıs ayında piyasa yapısını ele almak üzere bir dizi ortak oturum düzenleneceğini duyurdu. Consensus 2023’te konuşan McHenry, bu oturumlar ile Temsilciler Meclisi Komitesi’nde ilk kez dijital varlık piyasa yapısı hakkında bütüncül bir bakış açısına sahip olacaklarını ifade etti.

Ek olarak, gelecek iki ay boyunca dijital varlıklar için düzenleyici netlik sağlayan bir tasarı ortaya koymayı hedeflediklerini de belirtti.

Bu içerik en son 2 Mayıs 2023 tarihinde güncellenmiştir.

Paribu

Türkiye’nin alanında öncü teknoloji şirketi ve lider kripto para işlem platformu.

 

MOBİL UYGULAMAMIZI İNDİRİN