Ledger kendi uygulaması Ledger Live’a ilk web3 oyununu entegre etti: Cometh Battle

BloombergHT’de yayınlanan 30 Dakika programına konuk olan Paribu Ventures Yöneticisi Erman Taylan, oyun ve web3 sektöründe yaşanan son gelişmeleri aktardı.

Günün öne çıkan başlıkları şöyle:

Ledger kendi uygulaması Ledger Live’a ilk web3 oyununu entegre etti: Cometh Battle

En popüler soğuk cüzdanlardan Ledger, Ledger Live uygulamasına Cometh Battle isimli ilk web3 oyununu entegre etti. Daha çok oyunu platforma getirmeyi ve bu noktada bir ekosistem olmayı hedefleyen Ledger ile ortaklık kuran Cometh Battle, bu iş birliği sayesinde hem oyunun daha çok kullanacağına hem daha güvenli bir ortamda oynanabileceğine inanıyor.

Mayıs ayında açık beta versiyonu yayınlanan Cometh Battle, Ledger Live üzerinden giriş yapılarak oynanıyor. Platform üzerinden oyuncular hem NFT’leri hem de blokzincir üzerinde yer alan diğer oyun içi varlıkları güvenle saklayabiliyor.

Web3 oyunları odaklı blokzincir platformu ImmutableX, 2022 yıl sonu itibarıyla 100’ün üzerinde oyunu platformunda ağırlıyor

Geçtiğimiz yılı $87 milyon dolar NFT işlem hacmi ile tamamlayan ImmutableX’in kendi geliştirdiği Gods Unchained de web3 oyunları arasında oyuncu sayısı olarak önemli bir pay yakaladı. Ayrıca, yılın en çok oynanan ilk 20 web3 oyunundan biri oldu.

2018’de kurulan ImmutableX, kendi web3 tabanlı oyunlarını geliştirmeyi ve hem kendi oyunları hem de dünyadaki diğer oyun geliştiriciler için Ethereum üzerinde oyun odaklı bir ikinci katman çözümü olmayı hedefliyor. Bu ikinci katman çözümü sayesinde çok cüzi gaz ücretleriyle neredeyse geleneksel oyunlar kadar hızlı işlem gerçekleştirme süreleri mümkün hâle gelecek.

300 kişinin çalıştığı Avusturalya merkezli şirkette ekibin ⅓’ü oyun geliştirme, ⅔’ü ise ikinci katman çözümü olan platform tarafında görev alıyor. 2022 yılının başında 5 oyunu bulunan platformun bugünkü oyun sayısı 100’ü aştı ve tamamı 1,5 milyondan fazla tekil kripto cüzdanı tarafından oynandı.

 

Bu içerik en son 19 Ocak 2023 tarihinde güncellenmiştir.

Paribu

Türkiye’nin alanında öncü teknoloji şirketi ve lider kripto para işlem platformu.

 

MOBİL UYGULAMAMIZI İNDİRİN