Japonya, kripto para ihraç eden kurumlara vergi düzenlemesi getirdi

BloombergHT’de yayınlanan Akıllı Para programına konuk olan Paribu Raporlama ve Araştırma Birimi Yöneticisi Semih Sercan Erkul, kripto para, blokzincir ve finans sektöründe yaşanan gelişmeleri değerlendirdi.

Günün öne çıkan başlıkları şöyle:

Japonya, kripto para ihraç eden kurumlara vergi düzenlemesi getirdi

 Japonya Ulusal Vergi Ajansı, kurumlar vergisi düzenlemelerini güncelledi. Daha önce ülkedeki kripto para ihraç eden şirketlerin, bu kripto paraları satmamış ve kar elde etmemiş olsa bile yüzde 30 oranında kurumlar vergisi ödemesi zorunluydu. Bu kural, söz konusu şirketlerin, ülke dışına çıkmasına neden olduğu için devlet tarafından iptal edildi. Artık kripto para ihraç eden şirketler, belirlenen yeni kurallar çerçevesinde kurumlar vergisi ödeyecek.

Singapur’dan müşteri fonlarını güvende tutacak düzenlemeler

Singapur Para Otoritesi (MAS) tarafından kripto para firmalarının, müşterilerinin fonlarını yıl sonundan önce yasal biçimde güvende tutmaları için gereken şartlar açıklandı. MAS, söz konu yeni gereklilikler sayesinde müşterilerin varlıklarının kaybolması veya kötüye kullanılması riskinin azalacağını belirtti. Bununlar birlikte bir işlem platformunun iflas etmesi durumunda müşterilerin, varlıklarını geri kazanmasının kolaylaşacağının da altını çizdi.

Bu gereklilikler kapsamında kripto para platformlarının günlük mutabakat yapmaları, uygun kayıtları tutmaları ve saklama hizmetlerini bağımsız olarak yürütmeleri gerekeceği belirtildi.

Azuki Elementals koleksiyonu NFT işlem hacimlerini etkiledi

 Ethereum blokzincirinde geçtiğimiz hafta gözlemlenen NFT işlem hacmi, bir önceki haftaya göre yüzde 63 artış gösterdi. Bu yükselişte Chiru Labs tarafından Azuki’nin yeni NFT koleksiyonu Azuki Elementals’ın piyasaya sürülmesi etkili oldu. Koleksiyondan 37,5 milyon dolar değerinde 10.000 NFT satışı gerçekleştirildi.

Bu içerik en son 4 Temmuz 2023 tarihinde güncellenmiştir.

Paribu

Türkiye’nin alanında öncü teknoloji şirketi ve lider kripto para işlem platformu.

 

MOBİL UYGULAMAMIZI İNDİRİN