“DAO’lar ve merkeziyetsiz borsalar giderek güçleniyor”

Paribu İş Geliştirme Yöneticisi Duygu Sarı, BloombergHT’de yayınlanan “30 Dakika” programının canlı yayın konuğuydu. Sektörde yaşanan son gelişmeleri değerlendirdi.

Gündemdeki başlıklar arasında; Krause House DAO’nun bir NBA takımı satın alma planları, Axie Infinity’de 2,4 milyon dolara satılan sanal arsa ve merkeziyetsiz borsaların kasım ayı hacimleri vardı.

Krause House DAO 4 milyon dolar topladı

Krause House DAO, NBA takımlarının genelde milyarderlerin satın almasını sorgulayarak oluşturulan bir topluluk. Bu amaçta başlattığı fon süreciyle kısa sürede 4 milyon dolar topladı. 2000 üyenin katıldığı fon süreci hala devam ediyor ve satışların bir kısmı da NFT ile gerçekleşti.

Sarı, konuyla ilgili olarak şu yorumda bulundu: “Topluluk, bir takımı satın alabilecek büyüklükte bir fon toplayabilecek mi ve topladığında NBA yönetimi, bir DAO’nun bir takımı satın almasına izin verecek mi ilerleyen günlerde göreceğiz. Ancak bu haberler, önümüzdeki dönemlerde çeşitli DAO’ların gerçek hayata dokunuşlarını sık sık göreceğimizin göstergesi.”

2,4 milyon dolarlık rekor satışa imza atıldı

Blokzincir tabanlı bir oyun olan Axie Infinity’de geçtiğimiz günlerde rekor bir arsa satışı gerçekleşti. Play-to-earn modeliyle tasarlanmış olan bu oyunda 2,4 milyon dolara sanal bir arsa satıldı.

Oyun ve finans dünyasının birleştiği GameFi kavramını önümüzdeki dönemlerde daha sık duyacağımızı belirten Duygu Sarı, oyunlarla beraber oluşan finansal bir ekosistem gördüğümüze dikkat çekti.

Merkeziyetsiz borsaların hacmi 100 milyar dolara ulaştı

Aracısız işlemlerin yapıldığı merkeziyetsiz borsalar 2021 yılının mayıs ayında 150 milyon dolarlık bir hacme ulaşmış ve ardından düşüşe geçmişti. Kasım ayına gelindiğinde 100 milyar dolarlık bir hacmi yakaladı.

Sarı, Çin’de kripto para kullanımına dair uygulanan yasakların, merkeziyetsiz borsa hacimlerinin yükselmesinde önemli bir etken olduğunu belirtti. Dünyada kripto paralara karşı gösterilen olumlu bakış açısında çeşitli değişiklikler gördüğümüz dönemde bu haberin oldukça önemli olduğunu dile getiren Sarı, “Borsaların aktifliği kripto tarafında da hacimsel olarak bir kaybın olmayacağının sinyallerini veriyor” dedi.

Bu içerik en son 22 Mayıs 2024 tarihinde güncellenmiştir.

Paribu

Türkiye’nin alanında öncü teknoloji şirketi ve lider kripto para işlem platformu.

 

MOBİL UYGULAMAMIZI İNDİRİN