BlackRock ve MicroStrategy arasında Bitcoin yarışı

Paribu Gündem’de bugün Paribu Raporlama ve Araştırma Birimi Yöneticisi Semih Sercan Erkul; kripto para, blokzincir ve finans sektöründe yaşanan gelişmeleri değerlendirdi.

Günün öne çıkan başlıkları şöyle:

BlackRock ve MicroStrategy arasında Bitcoin yarışı

MicroStrategy’den sahip olduğu Bitcoin’lere ilişkin bir açıklama geldi. Şirket 26 Şubat 2024 itibarıyla 193.000 token’a sahipti. Bu esnada 2024’ün başında onaylanan BlackRock iShares Bitcoin ETF’i ise, iki aydan kısa bir süre içinde MicroStrategy’den daha fazla Bitcoin biriktirerek cuma günü yaşanan önemli girişlerin ardından toplamda 195.985 Bitcoin adediyle öne geçmişti. 11 Mart 2024’te yapılan açıklamada ise gelen son haber ile MicroStrategy 12bin adet daha Bitcoin aldığını duyurarak 205bin adede ulaşarak dengeleri değiştirdi. Amerika’da piyasaların açılması ile bu bitcoin alım yarışının ne olduğunu birlikte göreceğiz ancak Blackrock için artık hedef yaklaşık iki katı büyüklüğündeki Grayscale’in dönüştürülmüş fonundaki Bitcoin sayısını geçmek olacak.

Grayscale spot ether ETF’leri hakkında SEC ile görüştü

Grayscale ve Coinbase, spot Ethereum ETF’leri hakkında SEC ile bir görüşme daha gerçekleştirdi ve spot ether ETF’inin fiyat hareketleri konusunda SEC’nin endişelerini gidermeye çalıştı. Grayscale, Bitcoin’dekine benzer şekilde Ethereum için de Trust ürünü olarak yatırımcılarına ürününü spot ETF’e çevirerek yatırımcılarının mağduriyetini gidermeye çalışıyor.

Ethereum ağ ücretleri iki yılın en yüksek seviyesine yaklaştı

IntoTheBlock’un 8 Mart 2024 tarihli piyasa raporuna göre, Ethereum ağının geliri, meme coin’lerde yaşanan spekülatif hareketlerin blokzincir aktivitesini artırmasıyla bu hafta iki yılın en yüksek seviyesine yaklaştı. IntoTheBlock verileri, Ethereum ağının ücretlerinden elde ettiği gelirin bu hafta 193 milyon dolara ulaştığını, bu seviyenin Mayıs 2022’den bu yana görülen en yüksek seviye olduğunu ve geçen haftaya göre %78 artış gösteriyor.

Bitcoin işlem hacimleri artıyor

Bitcoin tüm zamanların en yüksek fiyatını aşarken ağdaki işlem hacmi de artış gösterdi. The Block’un verilerine göre, Bitcoin ağındaki işlem hacminin yedi günlük hareketli ortalaması, Eylül 2022’den beri görülen en yüksek seviyesine ulaştı. Hacimdeki bu artış Bitcoin madencilerinin gelirlerinde de artışa yol açtı.

Bu içerik en son 11 Mart 2024 tarihinde güncellenmiştir.

 

MOBİL UYGULAMAMIZI İNDİRİN