Bitcoin’in ‘Kimchi Primi’ Güney Kore’de son iki yılın en yüksek seviyesine ulaştı

Paribu Gündem’de bugün Paribu Raporlama ve Araştırma Birimi Yöneticisi Semih Sercan Erkul; kripto para, blokzincir ve finans sektöründe yaşanan gelişmeleri değerlendirdi.

Günün öne çıkan başlıkları şöyle:

Bitcoin’in ‘Kimchi Primi’ Güney Kore’de son iki yılın en yüksek seviyesine ulaştı

 Güney Kore’deki Kimchi Primi Asya’da Bitcoin için %10,32 ile 27 ayın en yüksek seviyesine ulaştı. Güney Kore’deki kripto varlıkların fiyatları, ülkenin kripto para piyasasının birkaç benzersiz unsuru nedeniyle ülke dışındakilerden farklı seviyelerde. Yerel kurallar esasen yabancı yatırımcıların Güney Kore işlem platformlarında işlem yapmasını engelliyor. Arbitraj için yabancı işlem platformlarından büyük miktarlarda kripto para satın alan Güney Koreli yatırımcılar da ülkenin Döviz İşlemleri Yasası kapsamında cezai yaptırım ile karşılaşabilir. Kimchi Primi olarak da bilinen Kimchi Premium, Güney Kore ile başka yerlerdeki kripto token’lar arasındaki fiyat farkını ifade eden bir terimdir. 

Deutsche Börse, kurumsal müşterilere odaklanan kripto işlem platformunu kullanıma açıyor

Frankfurt merkezli borsa operatörü Deutsche Börse Group, Deutsche Börse Digital Exchange (DBDX) adlı kurumsal müşteriler için kripto varlıkların spot ticareti, takası ve saklanması için bir platform başlattı. Deutsche Börse Group yaptığı açıklamada, platformun kurumsal müşterilere tek bir erişim noktası üzerinden kripto para işlemi hizmeti sunduğunu bildirdi. Deutsche Börse Dijital Varlıklar Başkanı Carlo Kölzer “Avrupa’daki kurumsal müşteriler için şeffaflık, güvenlik ve mevzuata uygunluk sağlayarak kripto varlıklar için güvenilir piyasa işlemleri sunmayı hedefliyoruz” açıklamasında bulundu.

Coachella, Opensea’da müzik festivali programı ve hatıra eşyaları ile NFT’leri satışa sunuyor

Dünyanın en büyük müzik festivallerinden biri olan, 645.000’den fazla kişinin katıldığı popüler müzik ve sanat festivali Coachella, NFT pazaryeri OpenSea ile yeni bir iş birliğine gittiğini açıkladı. 2024 festivali için hazırlanan üç seri halindeki NFT’ler, Opensea’de satışa sunulacak. Bu NFT’ler etkinlik giriş bileti olmasının yanı sıra festival alanındaki özel deneyimlere giriş imkanı da sağlayacak.OpenSea ile yapılan bu ortaklık hem NFT’leri hem de web3’ün yenilikçi yaklaşımını doğrudan uygulayan hamlelerden biri.

Bu içerik en son 7 Mart 2024 tarihinde güncellenmiştir.

Paribu

Türkiye’nin alanında öncü teknoloji şirketi ve lider kripto para işlem platformu.

 

MOBİL UYGULAMAMIZI İNDİRİN