Ark Invest ve 21Shares, spot Ethereum ETF’i başvurusu yaptı

BloombergHT’de yayınlanan Akıllı Para programına konuk olan Paribu Araştırma İçerikleri Yöneticisi Nergis Nurcan Karababa, kripto para ve finans sektöründe yaşanan gelişmeleri değerlendirdi.

Günün öne çıkan başlıkları şöyle:

Ark Invest ve 21Shares, spot Ethereum ETF’i başvurusu yaptı

21 Shares ve Ark Invest, Ether’e yatırım yapan bir ETF sunmak için adım atarak SEC’e başvuruda bulundu. ARK 21SHARES ETHEREUM ETF isimli ETF başvurusu, aynı zamanda türünün ilk örneği. Kabul edildiği takdirde Ether tarafından destelenen ilk borsa yatırım fonu olacak ve ARKE koduyla işlem görecek. Diğer yandan BlackRock ve Fidelity gibi büyük şirketler, spot Bitcoin ETF başvurularının onaylanmasını bekliyor.

MetaMask’a itibari para özelliği geliyor

Kripto para cüzdanı MetaMask, kullanıcılarına ellerindeki kripto parayı, itibari paraya dönüştürüp banka hesabına çekebileceği yeni bir özellik geliştirdi. Konuyla ilgili X üzerinden yapılan açıklamada; bu yeni özelliğin şu anda ABD, Birleşik Krallık ve Avrupa’nın bazı bölgelerinde mevcut olduğu belirtildi. İtibari para dönüştürme özelliği şu an yalnızca Ethereum ana ağında Ether’i desteklerken, yakın dönemde layer-2 ağlarına da genişlemesi bekleniyor.

Visa, USDC işlemlerinde Solana ağını kullanacak

Visa, stabil kripto para ödemelerinde Ethereum ağına ek olarak, Solana ağının da kullanılacağını duyurdu. Diğer bir deyişle, USDC için Solana ağını da kullanacak. Visa konuyla ilgili olarak; “Bu gelişme uluslararası ödemelerin hızını artırmaya ve müşterilerimizin kolayca para gönderip almaları için modern bir seçenek sunmaya yardımcı olabilir” şeklinde açıklama yaptı.

Bu içerik en son 4 Haziran 2024 tarihinde güncellenmiştir.

Paribu

Türkiye’nin alanında öncü teknoloji şirketi ve lider kripto para işlem platformu.

 

MOBİL UYGULAMAMIZI İNDİRİN