Zilliqa (ZIL) nedir?

Zilliqa (ZIL), yüksek çıktı ve verim elde etmek için oluşturulmuş bir blokzincir ağıdır. Bu ağın kripto parası ise ZIL’dir.

1.Ne zaman ve kim tarafından kuruldu?

Zilliqa, Singapur Ulusal Üniversitesi bilgisayarı bilimcileri ekibi tarafından kurulmuştur ve tokeni ZIL, 26 Ocak 2018’de piyasaya sürülmüştür.

2.ZIL’in altyapısı

Yüksek işlem hızına ihtiyaç duyan ağların kolay bir şekilde çalışmasını sağlamak amacıyla kurulmuştur. Merkeziyetsiz bir yapıdadır ve PoW algoritmasının tek bir noktada kullanıldığı, akıllı sözleşmelerle desteklenen, az enerji tüketen bir işleyişe sahiptir.

3.Kullanıcılarına ne vadediyor?

Blockchain ekosistemindeki ölçeklenebilirlik problemini basit bir yöntemle çözmeyi vadediyor. Ana ağda gerçekleşen paralel işlemleri, küçük parçalara bölerek saniyede binlerce işlem gerçekleştirmeyi amaçlıyor.

4.ZIL madenciliği yapılıyor mu?

ZIL, madenciliği yapılan bir kripto para türüdür. Fikir birliği mekanizması sayesinde oldukça az enerji harcanarak madencilik yapılabilir. Dünyanın pek çok ülkesinde ZIL ekosistemine katkı sağlayan madenciler bulunmaktadır.

5.En düşük fiyat ve en yüksek fiyat ile toplam arz

ZIL, bu zamana kadar en düşük fiyatını 0,002477 dolar ile 13 Mart 2020 tarihinde görürken; en yüksek fiyatını ise, 0,2315 dolar ile 10 Mayıs 2018’de gördü. Dolaşan arzı 10.914.657.117 ZIL olan kripto paranın toplam arzı, 21.000.000.000 ZIL’dir.

6.Paribu’da ZIL işlemleri nasıl yapılıyor?

Bağlantıya tıklayarak, Paribu üzerinden ZIL işlemlerinizi gerçekleştirebilirsiniz.

Paribu

Türkiye’nin alanında öncü teknoloji şirketi ve lider kripto para işlem platformu.

 

MOBİL UYGULAMAMIZI İNDİRİN