Toncoin (TON) nedir?

Toncoin, ödeme platformu olarak hizmet veren TON ağının yerel kripto parasıdır. Türkiye’de listeleyen ilk yerli işlem platformu Paribu’dur.  

TON ne zaman ve kim tarafından kuruldu?

2018 yılında Telegram ekibi tarafından geliştirilen proje, 2019’da kullanıcıya açıldı. İlk olarak Telegram’ın bünyesinde yürütülen proje, 2021 yılının mayıs ayında yeniden markalaşma sürecine girerek kâr amacı gütmeyen ve bağımsız bir ekibin yönetiminde olan TON Foundation tarafından yürütülmeye başlandı. 

TON’un altyapısı

TON’un, merkeziyetsiz altyapıda çalışan katman-1 blokzinciridir.

TON kullanıcılarına ne vadediyor?

TON, parçalama veya segmentasyon ilkesi üzerine inşa edilen çok seviyeli bir yapıdadır.  Master, work ve shard zincirlerinden oluşan ağda doğrulanmamış blokların birikmesi önlenir ve daha hızlı çalışır. proof-of-stake (PoS) modeliyle çalışan ağ; müşterilerine hızlı, şeffaf ve güvenli ödeme hizmetleri sunarak işlem ücretlerini minimum tutar ve üçüncü taraf uygulamaları olmadan işlem yapmayı vadeder. 

Toncoin madenciliği yapılıyor mu? 

Toncoin, madenciliği yapılan bir kripto para türü değildir.

En düşük fiyat ile en yüksek fiyat ve toplam arz

Toncoin, bugüne dek en yüksek fiyatını 5,29 dolar ile 12 Kasım 2021’de görürken, en düşük fiyatını 0,519364 dolar ile 21 Eylül 2021’de gördü. Toplam arzı 5.098.703.709 TON olan kripto paranın dolaşan arzı ise 3.453.603.386 TON’dur .

Paribu’da Toncoin işlemleri nasıl yapılıyor?

Paribu’da TON işlemlerinizi yapmak için tıklayın

 

Paribu

Türkiye’nin alanında öncü teknoloji şirketi ve lider kripto para işlem platformu.

 

MOBİL UYGULAMAMIZI İNDİRİN