Storj (STORJ) nedir?

Storj (STORJ), açık kaynaklı bulut depolama platformudur ve bu platformun aynı adı taşıyan token’ının sembolü de STORJ’dur.

1.Ne zaman ve kim tarafından kuruldu?

Storj’un whitepaper’ı 2014 yılının Mayıs ayında Atlanta’da yaşayan yazılım geliştiricisi Shawn Wilkinson tarafından yazıldı ve 2018’de platform kullanıma açıldı.

2.STORJ’un altyapısı

Storj, Ethereum altyapısını kullanmaktadır.

3.Kullanıcılarına ne vadediyor?

Storj, kullanıcı verilerini depolamak için açık kaynaklı bir bulut depolama sistemi sunmaktadır. İsmi, İngilizcede “depolama” anlamına gelen “storage” kelimesinden gelmektedir.

Sistem, depolama alanına ihtiyaç duyan kişiler ile boş sabit disk alanına sahip kişileri buluşturur. Boş disk alanına sahip bağımsız kullanıcılar sistem içerisindeki node’ları (düğüm) oluşturur ve STORJ token ile ödüllendirilir. Storj, pek çok bağımsız bilgisayardan oluşan bir ağdır ve siber saldırılara karşı daha güvenli bir ortam sunar.

4.STORJ madenciliği yapılıyor mu?

STORJ, madenciliği yapılan bir token türü değildir. Sistemdeki düğümleri oluşturan kullanıcılar, rastgele ödüllendirilir.

5.En düşük fiyat ile en yüksek fiyat ve toplam arz

STORJ en düşük değerini 0,04835 dolar ile 13 Mart 2020 tarihinde görürken, en yüksek değerini 3,91 dolar ile 28 Mart 2021 tarihinde gördü. Toplam arzı 424.999.998 STORJ olan token’ın dolaşımdaki arzı 396.726.351 STORJ’dur.

6.Paribu’da STORJ işlemleri nasıl yapılıyor?

Bağlantı üzerinden STORJ işlemlerinizi anında gerçekleştirebilirsiniz.

Paribu

Türkiye’nin alanında öncü teknoloji şirketi ve lider kripto para işlem platformu.

 

MOBİL UYGULAMAMIZI İNDİRİN