Genesis Blok (Genesis Block) Nedir?

Genesis block, Türkçe adıyla Genesis blok; herhangi bir blokzincir ağında kaydedilen ilk bloku tarif etmek için kullanılır. Bir blokzincir oluşturmak için sırayla ilave blokların eklendiği temel bloktur; en nihayetinde bu da blokzincirin birleşmesi ile sonuçlanır.

Genesis block, “Blok 0” olarak da adlandırılır. Blok sıfırın üstüne eklenecek ikinci blok, daha sonra “Blok 1” olarak adlandırılacaktır. Blokların sırasını belirtmek için kullanılan sayı, blok yüksekliği numarası olarak da bilinir. Blok yüksekliği numarası her zaman sıfırdan büyük bir pozitif tam sayıdır.

En ünlü genesis block, 3 Ocak 2009’da Satoshi Nakamoto tarafından yaratılan “Bitcoin Zinciri” idi. Bu blokta sonsuza dek kullanım dışı olan 50 Bitcoin ödülü bulunmaktadır ve bu genesis block ödülünün çıkarılıp çıkarılmadığı bilinmemektedir. Satoshi Nakamoto bu konuda hiçbir yorum yapmamıştır.

Teorik olarak, genesis block bir ihtiyaç değildir; ancak, tüm kripto para yatırımcılarının ve madencilerin güvenebileceği bir başlangıç ​​noktasına sahip olmak önemlidir. Her zincirin bir halka ile başlamasına benzer şekilde; genesis block da blokzinciri başlatan ilk halkadır.

Paribu

Türkiye’nin alanında öncü teknoloji şirketi ve lider kripto para işlem platformu.

 

MOBİL UYGULAMAMIZI İNDİRİN