Galatasaray Fan Token (GAL) nedir?

Galatasaray Fan Token, Galatasaray Spor Kulübü’nün resmi taraftar token’ıdır ve kısaltması GAL’dır. GAL, Türkiye’de yalnızca Paribu’da işlem görmektedir.

1.Ne zaman ve kim tarafından kuruldu?

Galatasaray’ın Socios.com iş birliğiyle hayata geçirdiği GAL, 4 Şubat 2020’de piyasaya sürüldü.

2.GAL’ın altyapısı

GAL, Socios platformu tarafından Ethereum blokzincirinde bir “side chain” üzerinde çalıştırıyor. Gal, belirli bir ürün ya da hizmete erişmek için kullanılan bir tür “utility token” olma özelliği taşıyor. GAL, Socios’un kripto parası olan Chiliz ile alınıp satılırken Paribu TL ile GAL alıp satma olanağı sağlıyor.

3.Kullanıcılarına ne vadediyor?

GAL’ın hedefi taraftarlarla Galatasaray arasındaki entegrasyonu artırmak. GAL sahibi taraftarlar kulüp kararlarında söz sahibi olabiliyor, kulübün sağlayacağı avantajlardan faydalanabiliyor, token satın alarak kulüplerine destek olabiliyor. GAL sahibi taraftarlar VIP maç biletleri, Türk Telekom Stadyumu turu, antrenmanlara erişim, imzalı Galatasaray formaları gibi avantajlardan yararlanabiliyor.

4.GAL madenciliği yapılıyor mu?

GAL, madenciliği yapılan bir kripto para türü değil. Fakat “artırılmış gerçeklik”le “token avı” yapılabiliyor.

5.En düşük fiyat ve en yüksek fiyat ile toplam arz

GAL, Ocak 2021’e kadar olan süreçte en düşük fiyatını 5 Eylül 2020’de 1,48 dolarla, en yüksek fiyatını ise 28 Aralık 2020’de 11.13 dolarla gördü. Toplam arzı 10.000.000 GAL olan kripto paranın dolaşan arzı, 3.507.572 GAL’dır.

6.Paribu’da GAL işlemleri nasıl yapılıyor?

Bağlantıya tıklayarak Paribu üzerinden GAL işlemlerinizi anında yapabilirsiniz.

Paribu

Türkiye’nin alanında öncü teknoloji şirketi ve lider kripto para işlem platformu.

 

MOBİL UYGULAMAMIZI İNDİRİN