Crypto bot (Kripto bot) nedir?

Crypto botlar, yatırımlar için doğru stratejileri süzgecinden geçiren ve yatırımcı adına otomatik alım-satım işlemi yapan yazılımlardır. Kripto para birimleri, fiyatların dakikalar içerisinde dikkat çekici bir şekilde dalgalanabildiği dijital varlıklardır. Yatırımcıları, dünyanın dört bir yanında ve günün herhangi bir saatinde kripto para birimi ticaretine katılma şansına sahiptir. Bu faktörler bir araya geldiğinde; yatırımcıların kripto para birimlerinin fiyat dalgalanmalarını anlık olarak takip etmeleri ve önemli yatırım kararları almaları güçleşir ve crypto botlar burada devreye girerek, işleri kolaylaştırmaya yardımcı olur.

Dijital varlıklar, birçok durumda teorik olarak mevcut optimal işlemleri elde etmek için fiyat değişikliklerine yeterince hızlı tepki veremezler. Yatırımcılar da en iyi kârı elde etmek için kripto para piyasasına bu açıdan gerektiği kadar vakit ayıramayabilir. Çünkü bunu yapmak için tüm dünyada kripto para birimi borsalarının 24 saat izlenmesi gerekir.

Bu durumda yatırımcıları adına işlem yapan ve işlem yürüten botlar veya otomatik araçlar kullanılabilir. Kuşkusuz, botlar pazarın tartışmalı bir bileşenidir. Pek çok farklı türde kripto para birimi botu vardır. En popüler türlerden biri arbitraj botudur. Arbitraj botları, tutarsızlıklardan yararlanmak için borsalardaki fiyatları inceleyen ve işlem yapan araçlardır.

Diğer bot türleri, ticaret stratejilerini test etmek için tarihsel fiyat verilerini kullanır ve teorik olarak yatırımcılara bir adım atar. Yine de diğer botlar, fiyat veya ticaret hacmi gibi belirli sinyallerde işlem yapmak için programlanmıştır.

Kripto para ticaret botları, bir kullanıcı için kripto para borsalarındaki verilere erişerek çalışır. Her kullanıcı, bota API genel ve özel anahtarını vererek hesaplarına erişim sağlayabilir. Bu iki bilgi, borsaya bir botun kripto para borsa hesabı bilgilerinize erişme yetkisi olduğunu bildirmenin bir yolu olarak kullanılır.

Paribu

Türkiye’nin alanında öncü teknoloji şirketi ve lider kripto para işlem platformu.

 

MOBİL UYGULAMAMIZI İNDİRİN