Compound (COMP) nedir?

Compound (COMP), kullanıcıların kripto paralar üzerinden faiz kazanmasına ve kredi almasına olanak sağlayan merkeziyetsiz finans (DeFi) protokolüdür. Protokolün yönetişim token’ının adı ve sembolü COMP’tur.

1. Ne zaman ve kim tarafından kuruldu?

Compound, 2017 yılında Robert Leshner ve Geoffrey Hayes tarafından kuruldu.

2. COMP’un altyapısı

COMP, Ethereum blokzinciri üzerinde çalışan ERC-20 token’ıdır.

3. Kullanıcılarına ne vadediyor?

Geliştiriciler için tasarlanan Compound, herhangi bir kısıtlama olmaksızın bireyler tarafından varlıkların sağlanıp ödünç alınabileceği verimli para piyasaları oluşturur. Faiz oranları, Ethereum blokzincirinde blok düzeyinde birleştirilir ve bunun için merkezi bir taraf gerekmez.
Sistemde borç alanlar, diğer varlıkları ödünç almak için teminat olarak kullanılan varlıkları sağlarken bireyler, getiri elde etmek için token’ları kullanabilir. Borçlanma ve borç verme oranları, gerçek zamanlı piyasa dinamiklerine göre algoritmik olarak tanımlanır. Daha fazla kullanıcı bu varlığı yatırdıkça arz artar ve borçlanma/borç verme oranları düşer.

4. COMP madenciliği yapılıyor mu?

COMP, madenciliği yapılan bir token türü değildir.

5. En düşük fiyat ile en yüksek fiyat ve toplam arz

COMP en düşük değerini 26.52 dolar ile 18 Haziran 2022 tarihinde görürken, en yüksek değerini 911.20 dolar ile 12 Mayıs 2021 tarihinde gördü. Toplam arzı 10.000.000 COMP olan kripto paranın dolaşımdaki arzı 7.157.898 COMP’tur.

6. Paribu’da COMP işlemleri nasıl yapılıyor?

Bağlantı üzerinden COMP işlemlerinizi anında gerçekleştirebilirsiniz.

Paribu

Türkiye’nin alanında öncü teknoloji şirketi ve lider kripto para işlem platformu.

 

MOBİL UYGULAMAMIZI İNDİRİN