Paribu Reads

Türkiye’nin alanında öncü teknoloji şirketi ve lider kripto para işlem platformu Paribu, kendi uzmanlığının yanında kültür sanat, eğitim, girişimcilik, spor ve sosyal sorumluluk kavramlarını da sahipleniyor. Bu bağlamda Paribu Reads çatısı altında kitapseverlerin, teknoloji ve finans okuryazarlığını geliştirecek kaynakları erişilebilir kılmaya devam ediyor.
Bugüne kadar dört kitabın okuyucusuyla buluşmasına katkı sağlayan Paribu Reads, bugün hayatımızda yer alan tüm teknolojik ve finansal kavramların, ürünlerin “ne olduğunu” geniş kitlelere aktarmak amacıyla blokzincir, web3 ve merkeziyetsiz finans konularını odağına alıyor.

Paribu Reads’te hangi kitaplar var?

Paribu Reads - ParibuLog

İnternetin Bir Sonraki Ekonomik ve Kültürel Sınırlarının Haritasını Çıkarmak Web3

Alex Tapscott, 2024

Web 1.0 ile yolculuğuna başlayan internet, sürekli gelişmeye devam ediyor. Şimdi geldiği web 3.0 noktasında hayatımıza “sahiplik” kavramını dahil ediyor. İnternetin Bir Sonraki Ekonomik ve Kültürel Sınırlarının Haritasını Çıkarmak Web3” kitabı da sahiplik kavramıyla birlikte web 3.0’ı finanstan oyuna, varlıklardan mülkiyete kadar çeşitli pencerelerden somut örnekler vererek açıklıyor. Yazarın bu teknoloji için ve bu teknolojiyle birlikte çalışması da konuyu son derece açık bir şekilde ele almasına olanak sağlarken kolay bir okuma deneyimi sunuyor.

 

Dijital Varlık Devrimi

Dijital Varlık Devrimi

Alex Tapscott, 2023

Alex Tapscott’ın alanında uzman isimlerin kaleme aldığı yazıları derlediği bu kitapta kimileri tarafından sadece finansal bir araç olarak benimsenen blokzincirin ve beraberinde getirdiği devrim niteliğindeki dijital varlıkların hayatımızın hangi noktalarına nasıl dokunabileceği anlatılıyor. Gelecek, günümüzden örneklerlerle okuyucunun zihninde somutlaştırılıyor ve bu sayede kolay ve anlaşılır bir şekilde veriliyor. “Dijital Varlık Devrimi”, okurların yeniliğe her daim kucak açan ve hızla dönüşen dünyamızı daha iyi anlamasını, bahsi geçen teknoloji ve yeni varlıkları anlamlandırabilmesini sağlamak için gerekli olan kavramları tarihçeleri, dijital dünyadaki karşılıkları ve örnekleriyle birer birer açıklarken NFT’lerden merkez bankası dijital parasına, stabil kripto paralardan yönetişim token’larına kadar pek çok konuya dair detaylı bilgi veriyor.

Blokzincir Devrimi

Blokzincir Devrimi

Alex Tapscott ve Don Tapscott, 2022

İşletme üzerine yazılar yazan ve aynı zamanda bu alanda danışmanlık yapan Don Tapscott ve oğlu Alex Tapscott tarafından kaleme alınan “Blokzincir Devrimi” kitabında blokzincir teknolojisinin uyarlanabilirliği ve yaratacağı etki, gerçek hayattan örneklerle anlatılıyor. “Blokzincir Devrimi”, blokzincir teknolojisinin dönüşümdeki rolünü merak eden herkesin sorularına yanıt bulabileceği bir kitap.

Sorularla DeFi

Sorularla DeFi

Turan Sert, 2022

2017 yılından bu yana blokzincir temelli merkeziyetsiz teknolojiler konusunda araştırmalar yapan Turan Sert,bu alandaki temel kavramları bir araya getirdiği “Sorularla Blockchain” isimli ilk kitabının ardından, şimdi de bu teknolojinin finans alanındaki uygulamalarını konu alan “Sorularla DeFi – Merkeziyetsiz Finans” kitabı ile ekosisteme verdiği katkıyı sürdürmeyi amaçlıyor.

Bitcoin ve Blokzincirin Temelleri

Bitcoin ve Blokzincirin Temelleri

Antony Lewis, 2021

“Bitcoin ve Blokzincirin Temelleri”, kripto para ve blokzincirlerin temeline ilişkin kapsamlı bir arka plan bilgisi sunuyor. Önce paranın doğasını anlatıyor ve ardından dijital paraya ve değerin dünyada nasıl transfer edildiğine değiniyor. Kripto paralar bölümünde Bitcoin ve Ethereum blokzincirleri ile Bitcoin ve Ether’i inceliyor. Antony Lewis kitabında bunların ne olduğuna, nasıl alınıp satıldığına ve nasıl saklandığına kısa bir bakış sunarak blokzincir teknolojisinin veri saklamak ve veriyi işlemek isteyenler tarafından nasıl kullanılabileceğini anlatıyor.

 

MOBİL UYGULAMAMIZI İNDİRİN