Yasin Oral: “Paribu’da iki tane yapı var: Paribu Lab ve Paribu Hub”

Yazılım dünyasının önemli etkinliklerinden Webrazzi Developer 2021’in bu yılki Altın Sponsoru Paribu oldu. Ayrıca, Paribu CEO’su Yasin Oral ve Ürün Geliştirme & Proje Yöneticisi Levent Kaya, “Yarını Kodlamak” başlıklı konuşmayla etkinlikte yer aldılar.

Yasin Oral, Paribu’nun yalnızca kripto para işlem platformu olmadığının, bir teknoloji şirketi olduğunun altını çizdi. Paribu’nun kendi blokzincir projesini geliştirdiğini ve kullanıcıların yanı sıra, herkesin yararlanabileceği bir soğuk cüzdan projesi olduğunu duyurdu.

Paribu’nun arka planındaki çalışma sisteminden bahseden Oral, listelenen kripto para sayısının arka plandaki teknoloji ve teknik ekiple bağlantılı olduğunu belirtti. “Bunların hepsinin kodlanması, hepsinin belirli bir standartta geliştirilmesi gerekiyor. Listelediğimiz her kripto parada, o kripto paranın Blockchain’ine de dokunuyoruz. Sunduğu tüm imkanları olabildiğince kullanıyor ve arkasındaki sistemi pratikte test etmiş, çalıştırmış oluyoruz” şeklinde konuyu özetledi.

Yakın zamanda Blockchain projemizin detaylarını duyuracağız

Paribu Lab oluşumu altında farklı teknolojik çalışmaların sürdürüldüğünü ifade eden Oral, konuyla ilgili şunları aktardı:

“Burada iki tane yapı var: biri Paribu Lab, ikincisi Paribu Hub. Lab kısmında,”Paribuchain” olarak tabir ettiğimiz ancak ismini kesinleştirmediğimiz bir Blockchain projemiz var. Katma değeri olan bir proje geliştiriyoruz ve yakın zamanda bununla ilgili bazı bilgileri paylaşacağız. Diğer taraftan da saklama hizmeti, wallet çözümleri var. Bu gerçekten spesifik bir alan ve sınırlı sayıda firma bunu yapıyor. Paribu’da listelenen her kripto para, muhakkak Paribu standartlarında, buradaki ekip tarafından geliştirilmiş saklama servisleriyle muhafaza ediliyor. Dışarıdan üçüncü parti hiçbir şey kullanılmıyor. Kendimiz için yaptığımız bu servisleri, kamunun ve özel kuruluşların da kullanabileceği bir hale getirmeye çalışıyoruz”

Paribu HUB akademi olma hedefiyle ilerliyor

Paribu Ürün Geliştirme & Proje Yönetici Levent Kaya, Paribu Hub oluşumunu anlattı. 2021’in başında faaliyete geçen bu Hub’ın kısa sürede Boğaziçi Üniversitesi ve Kadir Has Üniversitesi gibi okullarla iş birliği içerisinde eğitimler düzenlediğine değindi. Bunun yanı sıra, yerli ve yabancı projelerin katıldığı “Blockchain Startup Challenge” yarışmasını düzenlendiğini ve buradaki projelere destek verildiğini de ifade etti.

Levent Kaya, Paribu Hub’ın kimliğini ve hedeflerini şu sözlerle aktardı: “Paribu Hub, sadece yazılımcıların değil, her meslekten insanın bu teknoloji ile tanışmasına aracı olmak istiyor. Avukatlar, sanatçılar veya adını sayamadığım mesleklere de ihtiyacımız var ve herkesin bu ekosistemin bir parçası olabileceğine inanıyoruz. Buna kısaca “Herkes için Hub” diyebiliriz. Paribu Hub, gelecekte farklı eğitim kurumlarıyla çalışmaya ve burs vermeye devam edecek. Bir akademi olma hedefiyle ilerliyoruz”

 

Bu içerik en son 26 Ekim 2022 tarihinde güncellenmiştir.

Paribu

Türkiye’nin alanında öncü teknoloji şirketi ve lider kripto para işlem platformu.

 

MOBİL UYGULAMAMIZI İNDİRİN