Yasin Oral: “Kripto Para Bilinirlik ve Algı Araştırması bizim için sektörel bir sorumluluk”

Yasin Oral ve Paribu Araştırma İçerikleri Yöneticisi Nergis Nurcan Karababa Hürriyet Ekonomi Müdürü Sefer Levent’in konuğu oldu. Paribu’nun, bu yıl dördüncü kez gerçekleştirdiği Kripto Para Bilinirlik ve Algı Araştırması’nın yanı sıra; gündem ve Paribu’ya dair gelişmeler, röportajın ana başlıkları arasında yer aldı.

Yasin Oral ve Nergis Nurcan Karababa’nın konuk olduğu programda Paribu’nun 2017 yılından günümüze kadar yaşadığı değişimlerden bahsedildi. “Altıncı yılımızı geride bıraktık. Şu anda 6 milyondan fazla kullanıcımızla Türkiye’nin en büyük kripto para işlem platformuyuz” diyen Yasin Oral, Paribu’nun büyümeye devam edeceğini söyledi.

 “Araştırma, bizim için sektörel bir sorumluluk”

Paribu ve FutureBright Group iş birliğiyle hazırlanan “Kripto Para Bilinirlik ve Algı Araştırması”nın sonuçları, röportajın başlıca konuları arasındaydı. Yasin Oral, bu araştırmanın Paribu için sektörel bir sorumluluk olduğunu dile getirirken sonuçlara göre; kripto paraların bilinirliğinin yüzde 99’a çıktığını ve blokzincir bilinirliğinin de yüzde 25 olduğunu belirtti. Kripto paralarla işlem yapanların oranının yüzde 25’e çıktığını da söyleyen Yasin Oral, son dönemlerde halka arzlara olan talep artışıyla bunu teyit edebildiklerini söyledi. “Biz, 6 yıl boyunca daha önce hiç yatırım yapmamış pek çok yatırımcıya alım satım yapmayı ve bunun karmaşık bir şey olmadığını gösterdik. Buradan alım satımı öğrenen kullanıcılar, başka enstrümanları kullanmaya hazır hâle geldiler” diyerek görüşlerini aktardı.  Kripto Para Bilinirlik ve Algı Araştırması’nın sonuçlarına göre işlem yapanlar arasında yerli platformların tercih edilme oranı, geçtiğimiz yıl yüzde 51 iken, bu yıl yüzde 64. Yasin Oral, bu veriyi yorumlarken “Bu sonuç, burada verdiğimiz hizmetin, kalitenin ve güvenin göstergesi” dedi.

“Kadınların işlem yapma oranı yüzde 29”

Araştırmanın öne çıkan sonuçlarından biri de kripto parayla işlem yapanların yüzde 52’sinin, bu alandaki araştırmalar için kripto para işlem platformlarını tercih etmesi. “Paribu, doğru bilginin kaynağı olmaya son derece önem veriyor” diyen Karababa, bu sonucun Paribu’nun üstlenmekten memnun olduğu bir sorumluluk olduğunun da altını çizdi.  Röportajda kripto parayla işlem yapanların yaş grupları da konuşuldu. Kripto para ile işlem yapanların yaş ortalamasının 33,3 olduğunu belirten Karababa, işlem yapanların 25-44 yaş aralığında yoğunlaştığını söyledi.

“Yürüttüğümüz projelerin sonuçlarını önümüzdeki yıllarda göreceğiz”

Beşiktaş Token ve satış süreci hakkındaki soruları yanıtlayan Yasin Oral “Kilitsiz token’ların ön satışı üç saniyede bitti. Toplam token’ların tüm satış süreci de doksan dakika sürdü. Bundan sonraki en önemli husus, kulüp ve taraftarlar arasındaki ilişkileri sağlamak ve bunları kurgulamak. Bunun için ikinci faz çalışmalarımızı başlattık” diyerek görüşlerini iletti. Paribu’nun gelecek planları da ön plana çıkan konular arasındaydı. Yasin Oral, dünyada pek çok şeyin değiştiğini belirterek Paribu’nun geliştirdiği ve üzerinde çalıştığı projelerin sonuçlarını ve etkisini önümüzdeki yıllarda göreceğimizi söyledi.

Röportajın tamamını hurriyet.com.tr adresinde izleyebilir ve okuyabilirsiniz.

Bu içerik en son 6 Kasım 2023 tarihinde güncellenmiştir.

Paribu

Türkiye’nin alanında öncü teknoloji şirketi ve lider kripto para işlem platformu.

 

MOBİL UYGULAMAMIZI İNDİRİN