Ticketmaster, NFT geçitli bilet satışlarını başlatıyor

BloombergHT’de yayınlanan 30 Dakika programına konuk olan Paribu Araştırma ve Raporlama Birimi Yöneticisi Semih Sercan Erkul, kripto para sektöründe yaşanan gelişmeleri anlattı.

Günün öne çıkan başlıkları şöyle:

Ticketmaster, NFT geçitli bilet satışlarını başlatıyor

Ticketmaster, sanatçılar için oluşturduğu Ethereum NFT token-gating özelliğini kendi Deathbats Club NFT koleksiyonuna sahip olan popüler metal grubu Avenged Sevenfold ile test ederek geliştirip yayınladığını duyurdu.

10.000 Deathbats Club Ethereum NFT’sinin sahiplerine, Avenged Sevenfold’un haziran ayında New York City ve Los Angeles’ta düzenlenecek olan gösterisine bilet almak için erken erişim sunuldu. Grubun solisti Matt Sanders, NFT kapısı özelliğiyle iki gösteri arasında yaklaşık bin adet bilet satın alındığını belirtti. Sanders ayrıca, satın alma işlemi sırasında Ticketmaster’ın kullanıcılardan uygun NFT’lerden birinin sahipliğini doğrulamak için bir cüzdan bağlamalarını isteyeceğini de söyledi.

Nasdaq, kripto para saklama hizmeti için onay bekliyor

 Nasdaq, müşterilerine kripto para saklama hizmeti sunmaya başlamak için New York Finansal Hizmetler Departmanı’ndan onay bekliyor. Nasdaq, haziran ayı sonuna kadar sonuçlanması beklenen girişime yönelik ilk hamlesini temmuz ayında Three Arrows’un çöküşünün ardından yapmıştı.

Nasdaq’ın Dijital Varlıklar Strateji Başkanı Matt Savarese, The Scoop podcast’inde Frank Chaparro’ya; “Güven biraz sarsılmaya başlamıştı ve güvenilir bir oyuncunun devreye girmesine gerçekten ihtiyaçları vardı. Bizim için bir sonraki adım uygulama ve likidite hizmetleri olacak” şeklinde bir açıklama yaptı.

ABD kurumlarının, kripto para ile ilgili şirketleri baskı altında tutmasına rağmen Nasdaq, yılın ilk yarısı içinde onay alacağından umutlu görünüyor.

Hong Kong kripto para firmaları, Çin bankalarından ilgi görüyor

Bloomberg’in 27 Mart tarihinde yayınladığı rapora göre; Shanghai Pudong Development Bank, Bank of Communications Co. ve Bank of China Ltd. dahil olmak üzere pek çok Çin bankası, Hong Kong’daki kripto para firmalarına bankacılık hizmetleri sunmaya başladı ya da bu yönde görüşmeler gerçekleştirdi.

Hong Kong merkezli kripto para ticaret platformu yetkilisi açıklamasında; firmasının, Çinli bankaların düzenlenmiş kripto para endüstrisiyle etkileşime girme konusundaki artan ilgisini memnuniyetle karşıladığını söyledi. 20 Şubat tarihinde yayınlanan bir raporda da Çin İrtibat Bürosu temsilcilerinin, Hong Kong’daki kripto para toplantılarına sık sık katıldıkları anlaşılıyor.

Bu içerik en son 22 Mayıs 2024 tarihinde güncellenmiştir.

Paribu

Türkiye’nin alanında öncü teknoloji şirketi ve lider kripto para işlem platformu.

 

MOBİL UYGULAMAMIZI İNDİRİN