Spot Bitcoin ETF’leri onayı Ethereum ile ilgili sinyal vermiyor

Paribu Gündem’de bugün Paribu Raporlama ve Araştırma Birimi Yöneticisi Semih Sercan Erkul; kripto para, blokzincir ve finans sektöründe yaşanan gelişmeleri değerlendirdi.

Günün öne çıkan başlıkları şöyle:

Spot Bitcoin ETF’leri onayı Ethereum’un geleceğiyle ilgili sinyal vermiyor

Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu Başkanı Gary Gensler, spot Bitcoin ETF’lerinin onaylanma kararının gelecekte Ethereum’a verilecek yanıtın bir işareti olmadığını söyledi. CNBC’ye verdiği bir röportajda Gensler, “Ocak ayında yaptığımız şey bir dizi başvuruyla sınırlıydı.” dedi ve ekledi: “Önümüzde başka başvurular da var, ancak bu konuda önden hüküm vermeyeceğim. Bu, beş üyeli bir komisyonun tartıştığı ve incelediği bir şey.”

Genesis Global, Grayscale’in GBTC fonundaki hisseleri satabilecek

İflas mahkemesi, Genesis Global’in Grayscale’in GBTC fonundaki 1,3 milyar dolardan fazla değere sahip yaklaşık 35 milyon hisseyi satabileceğine karar verdi. Bloomberg’in haberine göre, Genesis, GBTC’deki hisselerini Bitcoin ya da nakde dönüştürebilecek.

Genesis’in ana şirketi olan Digital Currency Group, mahkeme bir borç geri ödeme planını onaylayıp onaylamayacağına karar verene kadar önerilen satışı ertelemeye çalıştı. Habere göre DCG, hisselerin satışına karşı olmadığını, ancak hakimin planı reddetmesi halinde satışların erken olabileceğini söyledi.

JPMorgan’ın araştırma raporundan Tether ile ilgili öne çıkanlar

JPMorgan geçtiğimiz hafta yayınladığı araştırma raporunda, Tether’in (USDT) en büyük stabil kripto para olarak hakim konumunun kırılgan olduğuna yer verdi. Sebep olarak Amerikan pazarına bağımlılık ve gelecek düzenlemelerin etkisine değinildi. Raporda, düzenlemelerin daha fazla şeffaflık ve kara para aklama karşıtı yeni standartlara uyum gerektirmesi nedeniyle, USDT’nin diğer stabil kripto paralara göre cazibesinin azalabileceği belirtildi.

Bu içerik en son 4 Haziran 2024 tarihinde güncellenmiştir.

Paribu

Türkiye’nin alanında öncü teknoloji şirketi ve lider kripto para işlem platformu.

 

MOBİL UYGULAMAMIZI İNDİRİN