SEC’den iki ETF başvurusuna erteleme kararı

BloombergHT’de yayınlanan Akıllı Para programına konuk olan Paribu Araştırma İçerikleri Yöneticisi Nergis Nurcan Karababa, kripto para ve finans sektöründe yaşanan gelişmeleri değerlendirdi.

Günün öne çıkan başlıkları şöyle:

SEC’den iki ETF başvurusuna erteleme kararı

Spot kripto para ETF’lerinin onaylanacağına ilişkin söylentiler artarken SEC (ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu), bir erteleme kararına daha imza attı. Grayscale’in Ether ETF’i ve Hashdex’in spot Bitcoin ETF başvurularına ilişkin vereceği kararı erteledi. Her iki şirketin başvurusuna yanıt vermesi için belirlenen 17 Kasım’ı, 1 Ocak 2024’e öteledi.

Commerzbank kripto para lisansı aldı

Almanya’nın en büyük bankalarından biri olan Commerzbank, 15 Kasım’da bir basın açıklaması yaparak kripto para saklama hizmeti vermek için lisans aldığını duyurdu. Ülkenin bu lisansı alan ilk bankası oldu. Önümüzdeki dönemlerde kurumsal müşterilerin kripto para hizmeti alması için güvenli bir platform kurmayı da planlayan Commerzbank, “Bu hamle bankamızın yeni teknolojilere ayak uydurarak müşterilerimize dijital varlık hizmeti sunmak için ne kadar uğraştığımızı gösteriyor” şeklinde açıklama yaptı.

IMF, dijital paralarla ilgili açıklamada bulundu

IMF (Uluslararası Para Fonu) Başkanı Kristalina Georgieva, merkez bankası dijital para birimlerinin (CBDC) fiziki paranın yerini alabileceğini ve finansal katılımı artırabileceğini belirtti. Georgieva, hala çok fazla belirsizliğin olduğunu belirtse de “CBDC’ler güvenli ve düşük maliyetli bir alternatif olarak itibari para ile birlikte var olabilir” şeklinde açıklamada bulundu. Ayrıca CBDC projelerinde teknolojik altyapının önemini, kişisel verilerin korunmasını ve yapay zekânın (AI) olası rolünü de vurguladı.

Fransa’daki en popüler ikinci yatırım aracı kripto para

Fransa’da OECD’nin talebi üzerine gerçekleştirilen bir araştırmaya göre, ülkede kripto varlıklara olan ilgi üst düzeyde.  AMF (Fransa Finansal Piyasalar Otoritesi) tarafından gerçekleştirilen araştırmada kripto paranın en popüler ikinci yatırım aracı olduğu tespit edildi. Nüfusun yüzde 9,4’ü kripto varlığa sahipken; araştırmaya katılanların da yüzde 2,8’i NFT sahibi. Bununla birlikte 18-24 yaş arası bireysel yatırımcıların nispeten düşük düzeyde finansal bilgiye sahip olduğu belirtildi.

Bu içerik en son 9 Temmuz 2024 tarihinde güncellenmiştir.

Paribu

Türkiye’nin alanında öncü teknoloji şirketi ve lider kripto para işlem platformu.

 

MOBİL UYGULAMAMIZI İNDİRİN