SEC ve Fidelity, spot Bitcoin ETF’i için bir araya geldi

BloombergHT’de yayınlanan Akıllı Para programına konuk olan Paribu Araştırma İçerikleri Yöneticisi Nergis Nurcan Karababa, kripto para ve finans sektöründe yaşanan gelişmeleri değerlendirdi.

Günün öne çıkan başlıkları şöyle:

SEC ve Fidelity, spot Bitcoin ETF’i için bir araya geldi

SEC (Amerika Birleşik Devletleri Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu) geçtiğimiz günlerde Fidelity ile bir araya gelerek spot Bitcoin ETF başvurusu hakkında daha fazla açıklık getirilmesini istedi. SEC’den altı personel ve Fidelity’den dokuz kişinin katılımıyla gerçekleştirilen toplantıda Wise Origin Bitcoin Trust’ın işleyişi tartışıldı. Analistler, SEC’in 10 Ocak’ta tüm ETF’leri onaylayacağı yönünde yorum yapıyor.

NFT hacminde artış

DappRadar’ın yayınladığı verilere göre NFT işlem hacmi, kasım ayında 1 milyar dolara yaklaştı. Rapora göre kasım ayında yüzde 125 oranında artan NFT ticaretinde daha önceki gerilemelere kıyasla kullanıcı davranışında bir değişimde söz konusu. Ayrıca, blokzincir oyunlarında günlük benzersiz aktif cüzdanların (UAW) arttışına da yer verildi. DappRadar’a göre, zincir içi oyun UAW’leri yüzde 14’lük bir artış göstererek merkeziyetsiz uygulamalar endüstrisinde yüzde 34’lük bir pazar hakimiyetine sahip oldu.

Pudgy Penguins’ten oyun hamlesi

Pudgy Penguins, önümüzdeki yıl Pudgy Worlds isminde bir oyun hayata geçireceğini duyurdu. Temmuz 2021’de piyasaya sürülen NFT koleksiyonu Pudgy Penguins, Miami’deki Art Basel’de, 2024’te alfa sürümünde piyasaya sürülmesi planlanan oyunun fragmanını yayınladı. Oyun ücretsiz oynanabilirken yani oyunculara, kendi karakterlerini geliştirecek özellik satın alma özelliği de sunulacak.

Bu içerik en son 4 Haziran 2024 tarihinde güncellenmiştir.

Paribu

Türkiye’nin alanında öncü teknoloji şirketi ve lider kripto para işlem platformu.

 

MOBİL UYGULAMAMIZI İNDİRİN