Reddit’in bilançolarında Bitcoin ve Ethereum tuttuğu ortaya çıktı

Paribu Gündem’de bugün Paribu Raporlama ve Araştırma Birimi Yöneticisi Semih Sercan Erkul; kripto para, blokzincir ve finans sektöründe yaşanan gelişmeleri değerlendirdi.

Günün öne çıkan başlıkları şöyle:

Reddit’in bilançolarında Bitcoin ve Ethereum tuttuğu ortaya çıktı

Halka arz olmak için SEC’ye başvuran sosyal medya platformu Reddit’in bilançolarında kripto para tuttuğu görüldü. Şirket, ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’na yaptığı başvuruda nakit rezervlerinin bir kısmı ile Bitcoin aldığını ve belirli dijital ürünlerin satın alımında ise Ether ile Matic kullandığını belirtti. Şirket, 31 Aralık 2023 tarihi itibarıyle da bilançolarında Bitcoin ve Ether dışında herhangi bir dijital varlık bulunmadığının altını çizdi. Bilançoda tutulan kripto para miktarı kesin olarak bilinmese de elde tutulan miktarın bilançonun küçük bir kısmını oluşturduğu belirtildi.

StarkWare, kullanıcı geri bildirimlerinin ardından STRK (stark) token’ı kademeli olarak piyasaya sürüyor

Ethereum’u ölçeklendirme çözümleri arasında yer alan Starknet‘i geliştiren StarkWare firması, kullanıcı geri bildirimlerinin ardından STRK token’ın kilit açılım planını değiştirdi. Yapılan resmi açıklamaya göre, StarkWare yeni değişiklikler kapsamında STRK’nın kilidini daha kademeli olarak açacak. Yeni planlama ile 64 milyon adet token’ın kilidi 15 Nisan’da açılacak ve süreç, her ay 64 milyon token daha piyasaya sürülecek şekilde devam edecek. 15 Mart 2025 sonrasında ise piyasaya bu sürülen miktar iki katına çıkarılarak süreç iki yıl daha devam edecek.

Uniswap yönetişiminde token sahiplerini ödüllendirecek öneri sunuldu

Merkezi olmayan borsa Uniswap’in yönetişiminde, ücret mekanizmalarının UNI token sahiplerini ödüllendirmesi için bir güncelleme önerisi yapıldı. Güncelleme protokol ücretlerinin toplanmasını sağlamayı ve bu ücretleri UNI oylarını yatıran ve devreden token sahiplerine orantılı bir şekilde dağıtmayı amaçlıyor. Yönetişimin ücretlerle ilgili temel parametrelerden sorumlu olmasını da devam ettiriyor. Uniswap Vakfı’nın yönetişim sorumlusu Erin Koen, X’te yayınladığı bir yazıda, onaylanması halinde bu teklifin Uniswap yönetişiminin esnekliğini ve ademi merkeziyetçiliğini artırmaya yardımcı olacağını belirtti.

Bu içerik en son 28 Mayıs 2024 tarihinde güncellenmiştir.

Paribu

Türkiye’nin alanında öncü teknoloji şirketi ve lider kripto para işlem platformu.

 

MOBİL UYGULAMAMIZI İNDİRİN