NFT satışlarında artış

BloombergHT’de yayınlanan Akıllı Para programına konuk olan Paribu Araştırma İçerikleri Yöneticisi Nergis Nurcan Karababa, kripto para ve finans sektöründe yaşanan gelişmeleri değerlendirdi.

Günün öne çıkan başlıkları şöyle:

Blokzincir kullanımında rekor tahmin

Bloomberg Intelligence analisti Jamie Coutts, blokzincir adaptasyonuyla ilgili ileriye dönük tahminini açıkladı. Analist, yıllar içinde pek çok şey yaşandığını ancak blokzincir adaptasyonunun hiç azalmadığını belirtti. Coutts’a göre, blokzincir adaptasyonunda mevcut hız korunursa 2028’e kadar günlük 100 milyon kişinin bu teknolojiyi kullanacak. Coutts’a göre günlük kullanıcı sayısının 100 milyona çıkması aynı zamanda blokzincir ekosisteminin de 5-14 trilyon dolar arasında bir değerlemeye ulaşması anlamına geliyor. Analiste göre bu teknolojiye ayak uydurmakta geç kalmanın ise çok maliyetli olabilir.

2023’ün üçüncü çeyreğinde günlük aktif adresler sayısı beş milyonu geçti. 2019 yılından bu yana ortalama çeyreklik bazda büyüme ise yüzde 29.

Hong Kong, spot kripto ETF’lere izin verebilir

Hong Kong’un menkul kıymetler düzenleyicisi Menkul Kıymetler ve Vadeli İşlemler Komisyonu (SFC), bireysel yatırımcıların spot kripto ETF’leri satın almalarına izin verme yolunda ilerliyor. Komisyon CEO’su Julia Leung, “Verimliliği ve müşteri deneyimini artıran yenilikçi teknoloji kullanan teklifleri memnuniyetle karşılıyoruz,” dedi. “Yeni riskler ele alındığı sürece bunu denemekten mutluluk duyarız. Yaklaşımımız varlık ne olursa olsun bu yönde,” diyerek sözlerini sürdürdü. Hong Kong düzenleyicileri kripto konusunda ilerlemeci bir yaklaşım benimsemeye devam ediyor ancak dijital varlıklara bireysel yatırımcıların erişimine dair görüşleri yıl boyunca değişiklik gösterdi. Ocak ayında sıkılaştırılan kurallar Ekim ayında genişleyerek daha fazla kişinin işlem yapmasına olanak sağlandı.

İngiltere stabil kripto paraları regüle edebilir

İngiltere Merkez Bankası stabil kripto paralarla ilgili bir açıklama yaptı. Banka, finansal sisteme herhangi bir risk oluşturabilecek stabil kripto paraları regüle etme planı olduğunu ve konu hakkında fikirlere açık olduğunu duyurdu. Bu regülasyon planı daha çok değeri pound’a çıpalı olan stabil kripto paralara yoğunlaşacak. Bunun sebebi ise bahsi geçen stabil kripto paraların ödemeler için kullanılmasının “daha olası” olması. Endüstri paydaşlarından gelen dönütlerin ardından banka süreci ilerleteceğini açıkladı.

NFT satışlarında artış

DappRadar’dan elde edilen veriye göre Ekim ayında NFT satışları yüzde 32 artış gösterdi. NFT işlem hacmi ise bir önceki aya kıyasla 99 milyon dolar arttı. DappRadar, NFT işlem hacminin Eylül ayındaki 306 milyon dolardan yüzde 32 artışla geçen ay 405 milyon dolara yükseldiğini belirtti.  Rapora göre NFT işlemlerindeki yıl boyu süren düşüş eğilimi kırıldı. İşlem hacmindeki artışa rağmen, Ekim ayında satılan toplam NFT sayısı %5 azalarak Eylül ayındaki 3,58 milyondan geçen ay 3,4 milyona geriledi.

Bu içerik en son 7 Kasım 2023 tarihinde güncellenmiştir.

Paribu

Türkiye’nin alanında öncü teknoloji şirketi ve lider kripto para işlem platformu.

 

MOBİL UYGULAMAMIZI İNDİRİN