Nasdaq, saklama hizmeti planlarını askıya aldı

BloombergHT’de yayınlanan Akıllı Para programına konuk olan Paribu Araştırma İçerikleri Yöneticisi Nergis Nurcan Karababa, kripto para ve finans sektöründe yaşanan gelişmeleri değerlendirdi.

Günün öne çıkan başlıkları şöyle:

Nasdaq, saklama hizmeti planlarını askıya aldı

Nasdaq, mart ayında duyurduğu ve üzerinde çalıştığı saklama hizmeti planlarını askıya aldığını açıkladı. Borsanın CEO’su Adena Friedman, konuyla ilgili olarak şu açıklamada bulundu: “ABD’deki değişen iş ve düzenleyici ortamı göz önünde bulundurarak bu planları durdurmayı tercih ettik. Bununla birlikte potansiyel ETF ihraççılarıyla iş birlikleri dahil olmak üzere, dijital varlık endüstrisini çeşitli şekillerde desteklemeye devam edeceğiz.”

ABD Senatosu, DeFi’yı bankalar gibi regüle etmek istiyor

ABD Senatosu, bankalara uyguladığı kuralları DeFi protokollerine uygulamak istiyor. Yasa tasarısında; merkeziyetsiz finans protokollerine katı kara para aklama önlemleri getirileceğine yönelik bir madde yer alıyor. 2023 Kripto Varlık Ulusal Güvenlik İyileştirme Yasası olarak bilinen tasarı aynı zamanda; “DeFi protokolünü kimse kontrol etmiyorsa arka planda durmak üzere protokolü geliştirmek için 25 milyon dolardan fazla yatırım yapan herkes bu yükümlülüklerden sorumlu olacaktır” ibaresini de içeriyor. Bu tasarı ile kripto paralarla bağlantılı suçların en aza indirgenmesi hedeflendiği belirtildi.

Societe Generale, Fransa’dan kripto para lisansı alan ilk şirket oldu

Societe Generale’in kripto para birimi bölümü SG Forge, ülkenin mali düzenleyicisinden Fransa’da kripto hizmetleri sunmak için lisans alan ilk şirket oldu. İlgili otoritenin resmî internet sitesinden yapılan açıklamaya göre; SG Forge, 18 Temmuz itibarıyla dijital varlıkların alım satım, takas ve saklama hizmetini verebilecek. Firmanın CEO’su Jean-Marc Stenger, bu gelişmeyi önemli bir adım olarak nitelendirirken SG Force’un, kripto varlıklar ekosistemindeki öncü rolünü teyit ettiğini de dile getirdi.

Dijital yuanın işlem hacmi artıyor

Çin’in dijital yuanıyla gerçekleştirilen işlemler, 250 milyar doları geçti. Dün Singapur’da düzenlenen bir konferansta konuşan Çin Merkez Bankası Başkanı Yi Gang, dijital para birimiyle haziran sonu itibarıyla 1,8 trilyon yuan değerinde işlem yapıldığını belirtti. Ayrıca, 2022 yılının ocak ayından bu yana yaklaşık 120 milyon cüzdandan, 950 milyon civarında işlem yapıldığı ve ortalama işlem tutarının 260 dolara yakın olduğu da paylaşıldı.

Bu içerik en son 27 Temmuz 2023 tarihinde güncellenmiştir.

Paribu

Türkiye’nin alanında öncü teknoloji şirketi ve lider kripto para işlem platformu.

 

MOBİL UYGULAMAMIZI İNDİRİN