Japonya, stabil coin’lerle ilgili yasağını 2023’te gözden geçirecek

BloombergHT’de yayınlanan 30 Dakika programına konuk olan Paribu Araştırma İçerikleri Yöneticisi Nergis Nurcan Karababa, gündemde yaşanan gelişmeleri değerlendirdi.

Günün öne çıkan başlıkları ve detaylar şöyle:

Fidelity, Metaverse’te finansal hizmet sunmaya hazırlanıyor

Dünyanın en büyük finansal hizmet sağlayıcılarından biri olan Fidelity, kasım ayının sonunda kullanıma açtığı bireysel kripto işlem hesaplarının ardından şimdi de ABD’de ticari marka başvurusu yaparak ikinci hamlesini gerçekleştirdi. Başvurunun içeriğinde Metaverse’te NFT’ler için pazar yeri, finansal yatırım ve kripto alım satım hizmetleri gibi pek çok Web3 ürün ve hizmeti yer alıyor. Bununla birlikte Fidelity, Metaverse’te yatırım ve finansal hizmetler konusunda çalıştay, seminer ve konferans düzenleyebileceğini de belirtti.

Japonya, stabil coin’lerle ilgili yasağını 2023’te gözden geçirecek

Japonya Finansal Hizmetler Kuruluşu tarafından yapılan bu açıklamaya göre; 2023 yılında Japonya, USDT gibi stabil coin’lerle ilgili yasağını gözden geçirecek. Yeni stabil coin düzenlemeleri kapsamında yerel kripto para işlem platformlarındaki varlıkların koruması amacıyla teminat ve havale işlemleri için üst sınır belirlenecek. Devlet, stabil coin kullanımlarını yaygınlaştırarak uluslararası havalelerin daha hızlı ve ucuz hâle gelebileceğini hedefliyor.

Filipinler, lisanssız kripto para işlem platformlarına karşı yatırımcıları uyardı

Filipinler Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu, çevrimiçi reklam ve sosyal medya aracılığı ile yatırımcı kazanmaya çalışan platformlardan yatırımcıları koruma amacıyla uyarıda bulundu. Yayınladığı uyarı metninde; “Lisanssız ve tescil edilmemiş kripto para işlem platformlarına karşı kamuyu uyarıyoruz” ifadesini kullandı.

Bu içerik en son 22 Mayıs 2024 tarihinde güncellenmiştir.

Paribu

Türkiye’nin alanında öncü teknoloji şirketi ve lider kripto para işlem platformu.

 

MOBİL UYGULAMAMIZI İNDİRİN